Tort cu fructe de padure

6 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Tort cu fructe de padure.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1/2 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet

Pentru crema:
500 ml frisca lichida
2 ciocolate albe
250 g mascarpone

Pentru umplutura si decor:
500 g fructe de padure (zmeura, mure, afine, coacaze)

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coacem blatul timp de 30-40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cat timp se coace blatul preagaim crema. Punem intr-un vas frisca lichida si ciocolata. Tinem vasul la baine-marie pana se topeste ciocolata. Amestecam bine si dam la rece pana se intareste crema putin. Mixam bine si adaugam treptat mascarpone, continuand sa mixam pana se omogenizeaza crema. Blatul il taiem pe jumatate. Ungem cu crema prima jumatate de blat.

Punem fructele de padure peste primul strat de crema, apoi asezam a doua jumatate de blat peste care punem iar crema si fructe de padure. Vom pastra crema pentru a-l imbraca si pe margine.

Punem tortul la rece pentru minim 3 ore apoi putem servi.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Multumesc Antonina! Fructele de padure de la tort le-am primit de la prietena mea Linda…doar murele mari sunt din gradina mea. Iar tortul este facut la „comanda” fiului meu, pentru ziua lui.

  2. Absolut delicios!!! la multi ani fiului tau si sa stii ca are gusturi rafinate si o mamica talentata! foarte fain aranjat tortul.

  3. Multumesc Claudia! Ziua lui a fost in august, dar am avut toate retetele programate in avans, asa ca abia acum i-a venit randul.

    1. Nu este nevoie daca blatul este proaspat preparat. Daca ti se pare ca blatul tau nu este suficient de moale, atunci il poti insiropa. Deasemena, daca blatul este cumparat il poti insiropa.

  4. se vede ca sunt incepatoare nu? :d…aseara vroiam sa ma arunc crema pt ca nu mi se intarise deloc dar azi cand am deschis frigiderul s-a indeplinit minunea, doar ca eu am avut fructe congelate si s-au cam inmuiat de ieri si pana azi asa ca le-am pus toate in interior iar acum nu stiu cu ce sa-l ornez, cred ca merg si alte fructe nu?? ms mult pt sfaturi si o sa va scriu cum a iesit..eu una sunt f curioasa.o zi buna tuturor!!

      1. Am bătut cu telul și a ieșit super. Mulțumesc pt toate rețelele ( azi mi-am propus sa încerc rata cu varza călită)

          1. Extraordinara a ieșit rata, dar m-am inspirat din 2 dintre rețete( am făcut rata cu varza dar în oală de lut).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *