Budinca de dovlecei cu telemea

1 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Budinca de dovlecei cu telemea. Initial am vrut sa fac un sufleu de dovlecei, dar mai aveam putina telemea in frigider si mi-am spus ca e pacat de ea sa stea singurica in cutiuta…

Initial am vrut sa fac un sufleu de dovlecei, dar mai aveam putina telemea in frigider si mi-am spus ca e pacat de ea sa stea singurica in cutiuta…
Asa ca am imprietenit-o cu dovlecelul si fratele cascaval si a iesit ceva minunat.

INGREDIENTE:

2 dovlecei de marime medie
4 oua
75 g telemea rasa
200 g cascaval ras
2 linguri smantana
4 linguri faina
1/4 lingurita nucsoara
sare
piper
2 linguri pesmet

PREPARARE:

Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa.

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul dupa ce s-a racit.

Incorporam apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Ungem vasul cu putin unt. Tapetam cu pesmet. Turnam compozitia in vas, apoi coacem budinca de dovlecei la 180°C pana se rumeneste putin (cam 30 minute).

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *