Ciorba taraneasca de pui

29 august 2011Diva in Bucatarie

Ciorba taraneasca de pui. Ciorba taraneasca de pui este una din din cele mai gustoase si mai pline de culoare dintre ciorbele de pui cu legume.

Ciorba taraneasca de pui este una din din cele mai gustoase si mai pline de culoare dintre ciorbele de pui cu legume.

Mi se pare ca este cea mai buna ciorba de pui.

Se face usor, este spornica, economica, o poate face orice incepator in ale bucatariei. Reteta este simpla si poate fi adaptata dupa gust si ce aveti in casa prin frigider / camara.

Ciorba de pui de tara cu legume, acrita cu bors in acest caz, este racoritoare vara si incalzeste sufletele in zilele racoroase.

Eu am pregatit aceasta ciorba asa cum o facea matusa mea, cand imi petreceam vacantele la tara.

Legumele din gradina dadeau gustul extraordinar de bun. Puiul era din curte, crescut de matusa. Se ferea sa taie puii de care ne atasam eu si fratele meu. Acestia aveau si nume.

Dar, daca trebuiau neparat sacrificati ne pacalea ca a venit dihorul (dar nu era nici macar o urma de sange sau fulgi prin curte) sau spunea ca au zburat peste gard, ca a uitat sa le taie fulgii din aripi.

Ciorba taraneasca de pui este tare buna. Imi place multitudinea de culori adusa de legume, gustul acrisor, aroma data de leusean.

Nu imi pot imagina vara fara aceasta ciorba. Pentru ca acum nu am legume din gradina mea, dar le cumpar proaspete din piata, de la o doamna tare draguta care imi alege mereu tot ce are mai bun si mai proaspat.

Alte retete de ciorbe taranesti pregatite de mine: ciorba taraneasca de legume sau ciorba taraneasca cu carne de porc.

Mai multe retete cu carne de pui gasiti in acest link. 

Ciorba aceasta este acrita cu bors, dar folosesc pentru acrirea ciorbelor si zeama de varza murata, suc de lamaie, corcoduse simple sau crema de corcoduse. 

Daca vreti sa pregatiti si voi una din cele mai bune ciorbe de pui va invit sa incercati reteta de mai jos.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba taraneasca de pui.

INGREDIENTE:

1 pui mediu – folosim tot puiul

1 ceapa medie
2-3 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 telina
1 ardei gras
1 mana fasole pastai
2-3 linguri boabe mazare
4 rosii
2 cartofi taiat in cuburi mari
1 cana bors
2 crengute leustean
Pentru servit:
patrunjel verde
smantana – optional

PREPARARE:

Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc mic spre potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie.

O ceapa taiata marunt o calim foarte putin. Zarzavaturile taiate julien sau cubulete le calim impreuna cu ceapa.

Cand carnea este aproape fiarta o scoatem si rupem fasii de pe pieptul de pui, apoi reintoarcem carnea in oala, punem zarzavaturile calite, mazarea si fasolea verde taiata in bucati si cartofii.

Borsul fiert separat in cateva clocote, il turnam in oala. Lasam ciorba sa dea in cateva clocote, apoi punem rosiile oparite si decojite, apoi taiate in cuburi.

Cand toate legumele si carnea sunt fierte adaugam sare si frunzele de leustean (daca se poate legate in buchet, pentru  a fi scoase daca sunt persoane care nu iubesc verdeturile in  farfurie)), mai lasam sa fiarba 4-5 minute, apoi luam de foc.

O servim fierbinte cu patrunjel verde presarat. Daca va place cu smanntana puteti adauga 1 lingura.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmarestii si pe YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Hmmm imi vine sa pap tot de acolo, la noi nu prea lipseste ciorbica sau supica, si chiar nu am facut de mult! Super prezentare! Pupicei!

  2. Daca`i ciorba-supa de pui, sunt prima la rand! Imi place tare mult prezentarea.. ceva identic voi posta si eu, doar ca`i altfel de ciorba! :)) Pupici

  3. Ador supele si ciorbele! Sunt preferatele mele de la masa de pranz si fara ele nu pot.
    Ciorbita ta de pui arata asa de bine!
    Imi place si prezentarea rustica,,,,care de obicei imi lasa impresia ca locul,casa in care s-a facut ciorbita e primitor.

  4. pozele sunt grozave…am o nedumerire…de ce leusteanul sa fie legat??/ am mai citit undeva asta si mi se pare o mare gresala…cu cat se toaca mai fin ( mai ales coditele) este mai savuros…este bine sa profitam de leustean chiar in salate…este putin cunoscut in Europa si este mare pacat

    1. Sunt persoane care nu suporta verdeturile in farfurie… Eu personal le ador, si le folosesc cat pot de mult, imi pun tot timpul in mancare.
      In acest mod impacam toate gusturile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *