Pui cu lamaie, usturoi si masline

23 august 2011Diva in Bucatarie

Pui cu lamaie, usturoi si masline. Taiem o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline.

Puiul cu lamaie, usturoi si masline este reteta perfecta pentru ceva simplu si bun! Nu trebuie sa stai prea mult prin bucatarie, nu iti trebuie ingrediente complicate, doar lucruri pe care le avem la indemana in bucatarie. Reteta aceasta s-a nimerit la fix cu provocarea lunii august, de pe blogul lui Gaby.

INGREDIENTE:

1 pui maricel
4 lamai
8-10 catei de usturoi
5 crengute rozmarin
1/2 lingurita cimbru uscat
1 cana de masline
1/2 cana ulei de masline
1 cana supa de pui
cartofi
sare
piper boabe

PREPARARE:

Taiem o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline.
Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in felii, le punem peste pui si cartofi, apoi punem 2 crengute de rozmarin peste pui, iar frunzele de peal treilea fir le presaram peste cartofi.

Punem supa de pui si uleiul de masline, saram, acoperim cu o folie de staniol si coacem puiul la 200°C cam o ora si 15 de minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca, pentru aproximativ inca 15 minute . La sfarsit avem un pui fraged, care se topeste in gura, dar mai ales delicios!

Il servim imediat, cu cartofi, peste care putem pune sosul din tava.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata minunat! Eu am facut piept de pui cu masline si lamaie…dar la tigaie:) Si tocmai ma pregateam sa-l postez cand am vazut „bunatatea” ta:)

  2. arata foarte apetisant .felicitari diva in bucatarie pentru toate retetele prezentate.nici nu stiu ce sa aleg mai intai ca as vrea sa fac de toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *