Nori pufosi – gogosi pufoase cu iaurt

16 august 2011Diva in Bucatarie

Nori pufosi – gogosi pufoase cu iaurt. Nu cred ca exista copil care sa nu vrea sa manance aceste gogosi pufoase, cu forme ciudate. Si pentru adultii pofticiosi sunt la fel de apetisante.

Nu cred ca exista copil care sa nu vrea sa manance aceste gogosi pufoase, cu forme ciudate. Si pentru adultii pofticiosi sunt la fel de apetisante.

Gogosile acestea mi le pregatea nasa mea draga cand eram copil.

Pentru noi fiecare gogoasa arata ca un nor pufos. Eu am fost unul din copiii fericiti ca plecau la tara, unde sora mamei mele ma rasfata si imi facea toate poftele. Iar eu o iubeam la fel de mult ca pe mama mea.

Asteptam fiecare vara cu emotie si plangeam ca trebuie sa ma intorc acasa.

De fiecare data cand calatoresc cu avionul si vad norii ma duc cu gandul la copilarie si la gogosile facute de nasa.

De atunci le spun nori pufosi. Si sunt cele mai bune gogosi ever!

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru nori pufosi – gogosi pufoase cu iaurt – cele mai bune gogosi la lingura!

INGREDIENTE:

200 g iaurt
250 g faina
3 linguri zahar pudra
1 ou
8 g drojdie proaspata sau 1 plic praf de copt
coaja de lamaie
esenta de vanilie
50g zahar pudra si un varf de scortisoara pentru pudrat
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 30 minute sa dospeasca. Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le ardem.

Le scoatem cu o lingura cu gauri, astfel incat sa se scurga uleiul.

Le tavalim prin amestecul de zahar si scortisoara si ne punem la treaba: mancam pana nu mai ramane nimic!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *