Conopida cu maioneza si usturoi

14 august 2011Diva in Bucatarie

Conopida cu maioneza si usturoi. Conopida cu maioneza si usturoi, intalnita si sub denumirea de salata de conopida cu maioneza si usturoi, este o reteta simpla, usor de pregatit si foarte gustoasa.

Conopida cu maioneza si usturoi diva in bucatarie

Conopida cu maioneza si usturoi, intalnita si sub denumirea de salata de conopida cu maioneza si usturoi, este o reteta simpla, usor de pregatit si foarte gustoasa.

Reteta este imbunatita cu iaurt grecesc dar puteti pune si smantana langa maioneza.

Poate fi pregatita pentru gustare, cina sau poate fi servita la mese cu prietenii, la mese festive sau chiar de sarbatori.

Din ciclul legume cu maioneza si usturoi puteti face si salata de ciuperci cu maioneza si usturoi, din sfecla rosie, pastai de fasole galbena, fasole verde, cartofi.

Eu am pregatit aceasta salata si in varianta cu maioneza de post sau in varianta pasta (crema) de conopida cu maioneza si usturoi.

Cand aveti musafiri si va grabiti sa faceti ceva rapid, aperitivele de acest gen sunt mereu la indemana.

Salata de conopida cu maioneza si usturoi o poate pregati orice incepator in ale gatitului. Pentru incepatori in ale bucatariei las aici link catre articolul in care explic cum se taie si cum se gateste conopida.

Pentru cei care iubesc conopida am o colectie maricica de retete cu conopida. Apasati aicisi le veti descoperi pe toate.

Aceasta salata de conopida cu maioneza si usturoi, salata aperitiv, o fac de cele mai multe ori pentru ca prietenii isi exprima dorinta in avans de a manca conopida cu maioneza si usturoi.

Sigur, o pregatesc si ei, dar nu stiu de ce le place mai mult cum o fac eu. Cred ca totul tine de cum este fiarta conopida, care desi este fiarta bine ramane ferma. 

Chiar si cei care nu iubesc conopida au fost incantati de salata.

Mai multe retete de salate apertiv veti gasi daca apasati aici. 

conopida-cu-maioneza-si-usturoi-01

Aveti grija sa alegeti conopida proaspata, fara pete maronii. O taiati in buchetele si apoi o spalati. Puteti pune timp de 10 minute buchetele de conopida in apa cu sare sau cu suc de lamaie si eventualele insecte ascunse in conopida vor iesi in apa.

Spalati si puneti la fiert. In functie de marimea buchetelor pe care le-ati taiat veti fierbe conopida 5-10 minute.

Pentru a pregati maioneza va las aici link catre reteta de maioneza de casa. Apasati aici ca sa vedeti cum se face maioneza gustoasa de casa.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru conopida cu maioneza si usturoi.

Ingrediente salata de conopida cu maioneza si usturoi:

1 conopida mare
sare
piper
1 ceasca mare de maioneza – 250 g
250 g iaurt grecesc / smantana
2-3 catei de usturoi pisati

mod de prepaoare alata de conopida cu maioneza si usturoi:

Am taiat conopida in jurul tulpinii, apoi buchetele le-am lasat in apa cu sare 10 minute. Le-am spalat si le-am pus la fiert in apa cu sare pentru 8 minute.

Buchetele mele au avut o marime medie si la finalul fierberii au ramas ferme. Verificati daca sunt fierte introducand o furculita in micile tulpini.

Daca intra si ies usor inseamna ca sunt fierte corect. Dupa ce am luat-o de pe foc am scurs-o si am lasat-o sa se raceasca complet.

conopida-cu-maioneza-si-usturoi-1

Cat timp s-a fiert conopida si s-a racit am avut timp sa pregatesc sosul: am amestecat maioneza cu iaurt (soacra mea pune smantana) si usturoiul dat prin presa.

conopida-cu-maioneza-si-usturoi-1

Am pus intr-un buchetelele de conopida, am asezonat cu sare si piper, am adaugat usturoiul pisat, apoi am adaugat sosul obtinut prin combinarea iaurtului cu maioneza.

Am pastrat foarte putin sos pentru a pune peste salata obtinuta in momentul in care am mutat-o in castronul in care urma sa il pun pe masa.

Nu imi place sa am pe masa castroane in care amestec si sunt murdarite pe margini.

conopida-cu-maioneza-si-usturoi-2

Se poate pastra la frigider cel putin o ora inainte sa fie mancata, dar poate sta si peste noapte.

Noua ne place sa avem langa salata de conopida cu maioneza si usturoi rosii dulci si parfumate. Am pregatit si o reteta de rosii umplute cu crema de conopida. 

conopida-cu-maioneza-si-usturoi-01

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. delicioasaaa reteta…am facuto si eu…sotului i-a placut la nebunie…iar eu care nu prea mananc conopida decat in muraturi nu ma mai saturam….va recomand !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *