Budinca de gris

12 august 2011Diva in Bucatarie

Budinca de gris. O budinca ca un pandispan, aromata, pufoasa si insiropata. Un adevarat deliciu!

O budinca ca un pandispan, aromata, pufoasa si insiropata. Un adevarat deliciu!
Este un desert rapid, usor de preparat, de care va veti indragosti.

INGREDIENTE:

100 g faina
100 g gris,
30 g migdale macinate
1 lingura praf de copt cu sofran
60 g unt
100 g zahar
125 g iaurt
coaja de la o portocala
3 oua

Pentru sirop:
2 linguri miere
100 ml apa calda
1 lingurita esenta portocale

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.
Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt.

In alt castron amestecam untul cu zaharul pana devin ca o crema fina. Adaugam iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas separat, batem spuma tare albusurile. Punem galbenusurile peste ingredientele solide, amestecam si le introducem in amestecul de unt cu zahar.

La final adaugam spuma de albus si amestecam foarte usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava si coacem budinca timp de 30 minute, pana se rumeste. Dupa ce se racoreste putin budinca, o stropim cu siropul caldut, apoi o lasam sa se racoreasca timp de o ora.

O servim cu dulceata, frisca sau simpla.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Nu este din ceramica, este o tava de copt… normala. Cred ca am cumparat-o cand am fost in Brasov, in magazinul din centru (Star).

  1. buna, arata f bine si sunt convinsa ca este f gustoasa.Tocmai am notat reteta si abia astept sa o incerc, insa nu prea am inteles cum e cu galbenusurile… le adaug in compozitia de zahar si unt,pe urma scrie sa punem galbenusurile peste ingredientele solide… te referi la compozitia unt, zahar, iaurt, galbenus? nu sunt sigura si indraznesc sa te intreb pt a nu gresi. Multumesc tare mult!

    1. Galbenusurile le punem peste faina, iaurtul il punem in compozitia cu unt. Galbenusul cu faina le turnam apoi peste unt si zahar, albusul spuma la sfarsit… Am corectat explicatia sper ca acum se intelege. Poti sa o incerci, este ff buna!

  2. Cum am vazut poza mi-am adus aminte de o prajitura foarte asemanatoare pe care am mancat-o, dar insiropata cu multa miere, a fost fantastica. O sa fac reteta ta si o sa incerc sa ii fac un sirop de miere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *