Pulpe de pui cu ardei

11 august 2011Diva in Bucatarie

Pulpe de pui cu ardei. Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se moaie putin.

INGREDIENTE:

2 pulpe pui
1 ardei verde
1 ardei kapia
1 ardei galben
1 ceapa
2 catei usturoi
5-6 linguri ulei masline
1 ceasca vin alb
cateva fire de cimbrisor
1/2 lingurita zitronenpfeffer
2 lingurite suc lamaie
sare

PREPARARE:

Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se moaie putin.

Pulpele de pui le punem intr-un vas termorezistent. Le condimentam cu sare si zitronenpfeffer, apoi le acoperim cu ceapa si ardei. Turnam uleiul (in care s-au calit legumele) si vinul, in vas. Cateii de usturoi ii taiem in jumatate si ii punem langa pui. Presaram cimbrisorul, acoperim cu o folie de staniol si dam la cuptor, la 200°C pentru 30 minute.

Dupa acest interval luam folia, iar ardeii si ceapa ii impingem in lichid pentru a nu se arde. Punem 1 lingurita suc lamaie peste fiecare pulpa, apoi le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Le servim calde cu cartofi, orez sau cus-cus.

Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *