fbpx

RETETE RECENTE

CRUMBLE CU PRUNE SI MANGO

August 8, 2011 | CATEGORIA

Crumble cu prune si mango – reteta simpla, rapida si foarte usoara. Este un desert economic si se poate adapta la fructele de sezon.

Crumble cu prune si mango este un desert de vara si inceput de toamna, cu prune coapte si parfumate, cu gust dulce acrisor, ce se imbina perfect cu mango dulce. In plus, cele doua fructe au culori diferite si arata senzational impreuna.

Crumble este un desert britanic, ce a aparut se pare in al doilea razboi mondial. Este inca foarte iubit In Marea Britanie si gratie internetului, dupa revolutie, a ajuns si la noi aceasta reteta. Alta reteta de desert celebru din Mare aBritanie este Eton Mess. 

Se face foarte usor, dar este obligatoriu sa ai grija sa folosesti unt bun, gras si foarte rece. Aluatul sfaramat intre maini, preia caldura mainilor si topeste untul. Este inportant sa ramana firimituri mari pentru aspect si gust.

De preferat este sa folositi zahar brun, dar merge si cel alb si scadeti putin din cantitatea acestuia.

Langa crumble cu prune si mango se poate pune o cupa de inghetata. Contrastul fierbinte -rece este minunat.

Crusta de crumble este ceea ce vedeti pe net la prajituri cu aluat “sfaramat” .

Pentru ca este sezonul fructelor am pregatit o reteta savuroasa de crumble cu prune si mango, cu texturi si culori frumoase, ce se imbina perfect. Combinatia celor doua fructe mi se pare minunata si ar trebui sa o incercati.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru crumble cu prune si mango:

INGREDIENTE:

(pentru 2 portii mici individuale )
6 prune
1 mango mediu bine copt
2 linguri zahar brun – 60 g
1/2 lingurita scortisoara

Pentru crumble:
60 g unt + 1 lingura unt pentru uns vasul
70 g faina
60 g zahar brun
inghetata sau frisca – optional – pentru servit

PREPARARE:

Am preincalzit cuptorul la 180°C. Se coace la temperatura medie sau mai mica. Am uns cu unt vasul in care am pus fructele taiate felii pe fundul vasului. Am presarat scortisoara si cate o lingura de zahar brun peste fructele din fiecare vas, apoi le-am  pus in cuptor pentru 10 minute, pana s-a topit zaharul si fructele au lasat sirop.

Intre timp am pregatit toppingul amestecand untul rece cu faina si zahar, astfel incat sa arate ca un aluat faramicios. Am scos vasul din cuptor si am presarat firimiturile de aluat. Am lasat sa se coaca timp de 35 minute sau pana cand crusta crocanta a devenit aurie.

Am lasat-o sa se raceasca putin apoi am mancat-o cu pofta. Se pot pune peste cruble diverse toppinguri: frisca, inghetata de vanilie, zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

  • Cred ca se inteleg bine cele doua arome,merita testat!pupici!

  • diva in bucatarie

    Chiar f bine! Pupici

  • Un deliciu!!! Si eu am in gand o prajitura cu pruna dar astept racoarea care urmeaza zilele astea…Pupici!

  • eu am facut friptura cu prune si s-a nimerit super ptr provocare , acum trebuie sa fac un desert cu pui? :))))) …trebuie sa fac si eu ceva dulce cu prune , dar cred ca ramane sa fac dupa concediu 😉 ….. combinatia ta imi place mult !!!!

  • diva in bucatarie

    Te pup Licuta si iti multumesc pentru aprecieri!

  • diva in bucatarie

    Draga Magda, am si eu o prajiturica buna in plan, sper sa imi vina cheful de gatit!

  • Sigur nu mai e nimic la ora asta!Arata super!

  • diva in bucatarie

    Sorry! s-a terminat demult… dar facem maine iar daca vrei. Pupici

  • Ce deliciu! 😉

  • Claudia

    interesanta combinatie, trebuie sa fie tare bun:)

  • diva in bucatarie

    Multumesc Miha!

  • diva in bucatarie

    Claudia, mie mi-a placut! Sper sa incerci si sa imi spui daca si tie iti place…. Pupici

  • O combinatie super!Îmi place 🙂

  • gabyd33

    Arata de milioane.
    Tocmai am zarit retetele tale pe bucataras si am venit la sursa :))
    Luand retetele la rand am ajuns aici.
    Ai trimis cumva pe mail datele? Ca eu nu am primit nimic 🙁

    Te pupic si multumesc frumos.

    • diva in bucatarie

      Urmeaza sa le trimit impreuna cu puiul… Pupici

Leave a Reply to gabyd33 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *