Tort cu ciocolata si mousse de caise

6 august 2011Diva in Bucatarie

Tort cu ciocolata si mousse de caise. Tortul cu blat din ciocolata cu lapte si mousse de caise este perfect in zilele calduroase, fiind racoritor si aromat. Sincer, nu cred ca veti rezista usor ispitei…

Tortul cu blat din ciocolata cu lapte si mousse de caise este perfect in zilele calduroase, fiind racoritor si aromat. Sincer, nu cred ca veti rezista usor ispitei…

Dealtfel, nici nu vreau sa rezistati, pentru ca vreau sa impart o felie de tort cu voi, prietenii si fanii site-ului, cei care mi-ati fost alaturi in acest an, m-ati incurajat si m-ati sprijinit. Si nu in ultimul rand, o felie putin mai mare pentru sotul meu, care ma ajuta uneori cu pozele, alteori cu sfaturi. Inca una pentru Silvian, omul din umbra, care s-a ocupat de adminstrarea site-ului si care ma suporta cand il sun cu modificari; una si pentru Mirela, care a trimis niste retete minunate. O feliuta de tort si pentru copilul meu, care vrea sa ma ajute si el din cand in cand, dar si pentru mama mea, care imi da o mana de ajutor, cand am zile pline si sunt toata ziua pe drumuri.

Azi se implineste un an de la prima mea postare! Cand am pornit aceasta aventura nu mi-am propus decat sa le ajut pe prietenele mele, care petrec mult timp la birou, sa le dau cateva sugestii pentru a gati lucruri rapide, usoare, astfel incat sa nu simta o corvoada cand vor sa gateasca. Daca eu am reusit acest lucru, cred ca pot sa ii ajut si pe altii cu cateva sugestii. Nu mi-am propus sa realizez aici o carte de bucate, ci o sursa de inspiratie. Sper ca ideile mele au folosit si altora, le-au placut si le-au pus in practica.

Va multumesc, va pup si sper sa fiu in continuare o sursa buna de idei si sugestii pentru voi toti!

INGREDIENTE:

Pentru blat:
3 oua
100 g zahar
2 linguri ulei
120 g faina
1 praf de sare
1/2 plic praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
100 g ciocolata cu lapte
1 lingura cacao

Pentru crema:
250 g mascarpone
3 caise foarte coapte
2 galbenusuri
120 g zahar
100 ml lapte
50 g unt
3 foi de gelatina
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru ornat:
200 ml frisca
50 g ciocolata
3 caise

PREPARARE:

Pentru a face blatul separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu o lingura sau un tel, apoi ciocolata topita si la final cacao.

Incorporam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le incorporam cu lingura usor, pana se omogenizeza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.
Cand se raceste il taiem in 3.

Cat timp se coace blatul, putem incepe sa preparam crema. Mixam galbenusurile cu zaharul. Le punem la baine-marie timp de 10 minute, sau pana incep sa se ingroase. Adaugam laptele fierbinte si continuam sa amestecam pana incepe sa se ingroase, luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste.

Separat, mixam crema mascarpone cu caise si esenta de vanilie. Punem compozitia de oua peste mascarpone si amestecam. Adaugam gelatina incalzita la baine-marie si omogenizam compozitia.

Lasam crema la frigider cateva ore pana se incepe sa se ingroase, apoi o intindem peste blaturi. Asamblam tortul, il dam la rece peste noapte. A doua zi il decoram cu frisca, ciocolata si caise.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. La cat mai multi ani plini de postari minunate asa cum au fost cele de pana acum. Tortul este o minunatie! Vreau si eu o portie mica, mica :). Weekend placut in continuare!

  2. La multi ani draga Diva! Te astept si`n anii urmatori sa ne dezmierzi cu cele mai frumoase poze si mai ales cu delicatesele tale! Recunosc ptr mine ai fost o sursa de inspiratie! Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *