Ardei umpluti cu carne de curcan

2 august 2011Diva in Bucatarie

Ardei umpluti cu carne de curcan. 10 ardei grasi – medii ca marime (puteti pune in loc de ardei rosii proaspete)

INGREDIENTE:

10 ardei grasi – medii ca marime (puteti pune in loc de ardei rosii proaspete)
700 g carne de curcan tocata
50 g slanina sau bacon (optional) – tocate marunt
60 g orez
50 ml ulei de masline
1 ceapa mare
1 ou
30 g faina
50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii)
2 morcovi
1 telina mica
1/2 legatura marar proaspat
sare si piper dupa gust
un varf de cimbru
1 foaie mica de dafin
smantana sau iaurt pentru servit

PREPARARE:

Alegem ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii curatam de cotoare si seminte, apoi ii spalam. Curatam si tocam ceapa marunt. Curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt si calita usor, orezul, oul batut, mararul. Asezonam cu sare, piper si putin cimbru.

Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umplem ardeii cu aceasta compozitie si dam prin faina partea de la cotor, le punem un capac din felii de rosii, apoi ii punem in vasul in care ii gatim impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina.

Punem apa calda peste nivelul ardeilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.
Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu faina, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert ardeii. Adaugam 50 ml ulei.

Scoatem ardeii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, le turnam peste ardei si ii introducem la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu.

Ii servim calzi, cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *