Tarta cu dovlecei si ciuperci

1 august 2011Diva in Bucatarie

Tarta cu dovlecei si ciuperci. Tarta cu dovlecei si ciuperci este cea mai buna tarta sarata. Nu o spun eu, o spun toti cei care au mancat-o, chiar si colegii mei bloggeri.

Tarta cu dovlecei si ciuperci este cea mai buna tarta sarata. Nu o spun eu, o spun toti cei care au mancat-o, chiar si colegii mei bloggeri.

Toti cei care au incercat-o au fost de acord cu mine. Mi-am dozat ingredientele pentru blat in asa fel incat sa iasa textura corecta si sa simt gustul de unt.

Untul folosit va fi unul bun de 80-82% grasime.

Tartele ne scot de multe ori din incurcatura. Fie ca avem musafiri, fie ca vrem o cina „usoara”, sau un pachetel de luat la birou, tarta cu dovlecei si ciuperci poate fi o solutie salvatoare.

Nu necesita efort in preparare, sau experienta in ale gatitului, nu are nevoie de multe ingrediente, fapt pentru care a devenit una din preferatele mele.

Tarta cu dovlecei si ciuperci este delicioasa si estetica. Imi pare rau ca am folosit in poza doar dovleceii nostri, caci este superba cu dovlecei in 3 culori.

Prima oara cand am facut-o nu aveam blog. Am folosit dovlecel, zucchini verde si zucchini galben.

A fost un „wow” pe buzele tuturor. Si s-a terminat instant. Am avut la masa 2 perechi de fini si ma bucur tare ca le-a fost pe plac.

Din acest motiv, la ingrediente voi lasa varianta originala.

Am pregatit aceasta tarta si alaturi de cei de la Reader's Digest. Si acestia au fost incantati de gust si prezentare. Tot atunci am facut si tortul meu de ciocolata fara faina.

Nici nu stiti cat de bine m-am simtit cand am vazut ca toata lumea era incantata de ceea ce gatisem.

Daca va plac tartele sarate sa stiti ca eu am multe retete.

Le-am strans intr-o colectie, din care va puteti inspira daca deschideti acest link. Veti putea vedea cum se face un quiche Lorraine, quiche cu praz, tarta cu branzeturi, tarta legume, tarta cu ciuperci si multe, multe altele.

Dar, acum va las lista de ingrediente pentru tarta cu ciuperci si dovlecei si modul de preparare:

INGREDIENTE:

Pentru blat:
250 g faina
8 g drojdie proaspata
2-3 linguri de lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
70 g unt (80% grasime) topit
1 lingurita rasa de sare
piper dupa gust

Pentru umplutura:
250 g mozzarella (cea pentru pizza)

50 g telemea rasa
150 g ricotta/urda
2 oua+sare+piper
cateva fire de cimbrisor

Pentru topping:
1/2 dovlecel
1/2 zucchini galben
1/2 zucchini verde
6-7 ciuperci champignon de marime medie
2 linguri ulei masline
1 catel usturoi
1 ou
2 linguri de lapte

PREPARARE:

Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca.

Cat timp acesta sta la dospit, curatam dovleceii de coaja, ii feliem si, ii saram un pic. Ii lasam 15 minute sa se moaie.

Punem aluatul intr-o tava. Adaugam branzeturile amestecate cu oua, sare, piper si verdeturi.

Calim ciupercile 1 minut in uleiul in care am pus un catel de usturoi. Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Aranjam feliile de dovlecel si ciupercile si coacem tarta in cuptorul preancalzit la 190°C timp de 30 minute.

Cand compozitia pare coapta, turnam peste tarta oul batut cu lapte. O mai lasam inca 10 minute, pana capata o culoare aurie.
O putem servi calda, dar este la fel de buna si rece.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Tarta este delicioasă! Am facut-o de nenumarate ori, cu diferite combinatii de brânză (ce aveam in frigider) si a iesit la fel de buna. Rece mi se pare la fel de buna, se taie si mai bine pe un platou. Recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *