Visinata

23 iulie 2011Diva in Bucatarie

Visinata.

INGREDIENTE:

1 kg visine
600 g zahar
1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade sau vodca

PREPARARE:

Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si zahar, astfel incat stratul de zahar final sa fie mai mare. Punem dopul si lasam sa macereze aproximativ o saptamana, pana se topeste zaharul. Intre timp, noi mai scuturam damingeana, pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul si astfel, grabim topirea zaharului. Daca nu aveti damingeana puteti preapara in borcane mari pe care le inchideti ermetic.

Punem apoi alcoolul (sau vodca) si o pastram la loc racoros si intunecat pentru aproximativ o luna. Din cand in cand mai scuturam damingeana pentru a se amesteca cat mai bine ingredientele. Cand este gata, turnam visinata in sticle, astfel incat sa nu tulburam continutul. Visinele ramase le putem folosi la prajituri sau sosuri.

Noroc si sanatate!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Visinata faceau si ai mei cand eram copil, as face si eu dar noi nu bem alcool, cred ca s-ar consuma mai mult pt praji, dar nu e rau deloc 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *