Prajitura cu ricotta si afine

19 iulie 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu ricotta si afine. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina, apoi presaram afinele.

INGREDIENTE:

250 g faina
250 g ricotta
200 g zahar
20 g unt topit
2 linguri lapte
3 oua
1 pachet praf de copt
2 linguri suc lamaie
200 g afine

PREPARARE:

Separam albusurile de galbenus. Intr-un bol amestecam albusul cu zaharul pana devin o spuma tare. Separat, amestecam galbenusurile, ricotta, untul topit si laptele. Incorporam apoi faina si praful de copt stins cu lamaie. La final adaugam albusurile spuma si amestecam usor cu o lingura.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina, apoi presaram afinele.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute. Vom face proba cu o scobitoare pentru a verifica daca este coapta. Pudram cu zahar si servim cand se raceste.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *