Salata de vinete cu maioneza

15 iulie 2011Diva in Bucatarie

Salata de vinete cu maioneza. Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc.

INGREDIENTE:

1 kg vinete
50 ml ulei de masline
3 linguri maioneza
1 ceapa mare
sare dupa gust

PREPARARE:

Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc.

Le lasam sa se scurga pe un tocator, inclinat, astfel incat lichidul din vinete sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar.

Tocam vinetele pe tocator sau la mixer. Adaugam sare dupa gust si uleiul treptat.
La sfarsit amestecam cu ceapa curatata si tocata cat mai mic, apoi adaugam maioneza. Vom amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Putem servi salata de vinete cu rosii sau cu salata de ardei copti.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Azi sau maine merg la piata si imi cumpar vinete.
    Toata lumea face salata de vinete numai eu ,nu. Apoi ma trezesc ca a trecut vara si eu n-am facut. 🙁
    Arata delicios salata ta , o mananc din priviri , ca de obicei cand imi place ceva 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *