Dulceata de visine

14 iulie 2011Diva in Bucatarie

Dulceata de visine. Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem 70-80g zahar peste ele si le lasam peste noapte la frigider.

INGREDIENTE:

1 kg visine
600 g zahar
sucul de la 1 lamaie
200 ml apa

PREPARARE:

Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem 70-80g zahar peste ele si le lasam peste noapte la frigider.

Fierbem un sirop din apa si zahar, pana acesta devine gros. Punem visinele (cu siropul lasat) peste acesta, adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba in jur de 80-90 minute. Luam spuma cat de des este nevoie.

Cand dulceata se leaga o luam de pe foc. Vom face proba cu o cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. O punem in borcanele spalate, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor.

Este dulceata mea preferata pentru clatite!
Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *