Paine cu branza feta

6 iulie 2011Diva in Bucatarie

Paine cu branza feta. O vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor, o ungem cu ulei de masline.

INGREDIENTE:

750 g faina + 100 g pt masa de lucru
20 g drojdie proaspata
300 ml lapte cald
3 oua + 1 galbenus pentru uns
2 linguri de ulei masline
160 g branza feta rasa
1 lingura miere
2 lingurite sare
2 linguri ulei masline pentru uns

PREPARARE:

Pentru inceput preagtim maiaua din drojdie, miere, o lingura faina si lapte cald, cat sa acopere drojdia. Lasam maiaua sa dospeasca, cat sa iasa din cana in care am pus-o. Punem faina intr-un vas si facem o gaura in mijloc. Turnam maiaua in gaura, amestecam cu faina, apoi adaugam laptele cald. Incorporam ouale batute, sarea, uleiul de masline, iar la sfarsit branza rasa.

Framantam aluatul timp de 5-10 minute, pana devine moale si elastic, dar se si desprinde de pe peretii vasului. Il punem intr-un castron si il lasam sa creasca timp de 45-60 de minute intr-un loc cald.
Cand aluatul a crescut suficient de mult, il impartim in 2 parti. Modelam pe masa de lucru tapetata cu faina o coronita pe care o vom decora cu cateva impletituri de aluat. In mijlocul cornitei punem aluat ca o bila. Ungem totul cu un galbenus batut cu 2-3 linguri de lapte. Puteti presara seminte de susan sau de mac. Painea o punem pe hartie de copt si o lasam sa creasca inca 20 minute.

O vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor, o ungem cu ulei de masline.
Lasam painea sa se raceasca pe un grilaj, apoi o acoperim cu un prosop.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *