Lapte de pasare

3 iulie 2011Diva in Bucatarie

Lapte de pasare. Laptele de pasare este unul din deserturile copilariei dupa care tanjesc mereu… Vreti si voi o portie?

Laptele de pasare este unul din deserturile copilariei dupa care tanjesc mereu… Vreti si voi o portie?

INGREDIENTE:

1 l + 1/2 de cana lapte
3 oua
14 lingurite de zahar
20 g budinca de vanilie
1 lingura zahar pudra
1 plic zahar vanilat

PREPARARE:

Punem 1 l de lapte la fiert la foc mic cu zaharul si un plic de zahar vanilat. Separam albusurile de galbenusuri. Pana fierbe laptele noi batem albusurile si zaharul pudra pana devin o spuma tare, care nu mai cade de pe tel. Apoi diluam budinca de vanilie in 1/2 cana de lapte si o amestecam cu galbenusurile batute bine. Cand laptele da in clocot incepem sa punem cu o lingura uda albus in cratita de lapte.

Fierbem pe rand bulele de albus, cate 4-5 in acelasi timp, avand grija sa le lasam aproximativ 2 minute pe ambele parti. Scoatem apoi bulele fierte intr-un castron. Facem acest lucru pana terminam cantitatea de albus batuta spuma.

Cand am terminat de fiert bulele de albus turnam usor amestecul de budinca de vanilie si galbenusuri peste lapte si amestecam cu un tel. Lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca putin, pentru ca apoi sa turnam sosul peste bulele de albus.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Multumesc! Si eu as face mai des daca nu ar trebui sa fac zilnic ceva nou… cred ca ii mai vine randul prin primavara.

  1. si eu il ador , doar ca eu il fac putin diferit , spuma o bag la cuptor 🙂 , asa il facea mami meu si asa ne-am obisnuit si noi , dar e ffff bun in orice varianta !!!

  2. I`am dat sorei mele reteta ta de lapte de pasare, unul din deserturile ei preferate, care nu`i iesea „la fel ca al mamei” (dupa cum spunea ea). Iti trimite complimente si iti multumeste 🙂

  3. Reteta o consider grozava, insa nu observ unde ai folosit cele 14 lingurite de zahar din lista de ingrediente, sa fie folosite la galbenusuri?

  4. Azi am incercat reteta si este exact asa cum imi aminteam laptele de pasare. A fost prima oara cand am facut si cred ca am subestimat procesul tehnologic – mi-a dat de vreo 2ori laptele in foc si m-am chinuit un pic sa intorc norisorii de pe o parte pe alta. Colac peste pupaza, am pus un plic intreg de budinca (37g in loc de 20g) si sosul a iesit un pic mai gros.

    Dincolo de stangaciile mele, desertul este minunat – usor si fin (si cred ca pret de o portie.. te simti copil)

    Multumesc pentru reteta, azi mi-ai fost prieten de nadejde 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *