Omleta cu ceapa verde

2 iulie 2011Diva in Bucatarie

Omleta cu ceapa verde. Cea mai buna omleta de primavara are ceapa verde si branza sarata combinata cu cascaval. Iese pufoasa si foarte gustoasa.

Cea mai buna omleta de primavara are ceapa verde si branza sarata combinata cu cascaval. Iese pufoasa si foarte gustoasa.

Puteti pune si cateva fire de marar, caci eu as fi pus pentru mine, dar baietii mei nu sunt mari fani marar, asa ca nu am folosit.

Reteta de omleta cu ceapa verde se face usor, cu ingrediente banale.

Imi place sa fac omleta in asa fel sa arate ca o mare clatita. In primul rand este mai usor de impartit si in al doilea rand pare mult mai multa.

Daca vreti sa pregatiti omlete gustoase nu ocolouti ouale bio/organice. In cazul in care aveti o sursa de oua direct de la gaina crescuta in batatura, fara hormoni si alte chimicale, atunci va puteti declara fericiti.

Ouale sunt sanatoase si pot fi consumate zilnic, chiar daca pe vremuri se spunea ca nu sunt bune pentru ficat.

Cu riscul de a ma repeta, cred ca inventatorul omletei trebuie sa fii fost un geniu! Sa bati ouale si sa adaugi ce ingrediente iti plac, este cea mai simpla idee pentru un mic dejun.

Mai multe retete de omleta gasiti daca apasati aici. 

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cea mai buna omleta cu ceapa verde:

INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)

3 oua
1 lingura smantana grasa 24%
2 linguri cuburi medii de cascaval
1 lingura branza sarata – rasa
2 linguri ulei de masline
1-2 fire ceapa verde – folosesc si o parte din frunze
sare
piper

PREPARARE:

Pentru a pregati omleta cu ceapa verde am bautut ouale cu un praf de sare si piper proapat macinat, apoi am adaugat cascavalul taiat cubulete mici/medii si branza rasa. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am calit ceapa in uleiul incins, pana a devenit sticloasa, fara sa o las sa se arda. Treaba se inatmpla in aproximativ 20-30 secunde, in functie de puterea cu arde flacara.

Am turnat ouale batute peste ceapa, am amestecat rapid astfel incat sa am verdeata cat mai uniform in omleta, apoi am lasat-o sa devina o masa uniforma, intinsa.

Am prajit omleta pe ambele parti.
Am mancat-o fierbinte, cu mare pofta.

Langa omleta am avut rosii, dar puteti sa pregatiti o salata de rosii cu ardei si castraveti, sau orice alta leguma va place.

Sper ca o sa va placa si voua cel putin la fel de mult cat ne place si noua.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *