Biscuiti anzac

1 iulie 2011Diva in Bucatarie

Biscuiti anzac. 2 linguri de sirop artar (in reteta originala se foloseste Golden Syrup)

Originea acestor biscuiti este disputata intre Australia si Noua Zeelanda, fiecare tara atribuindu-si-o. Se spune ca au devenit populari in primul razboi mondial, cand nevestele si iubitele soldatilor ii preparau special pentru acestia – ingredientele folosite nu se strica usor si rezista la transportul naval.

INGREDIENTE:

200 g faina
200 g zahar
200 g nuca de cocos
200 g fulgi de ovaz
100 g unt
2 linguri de sirop artar (in reteta originala se foloseste Golden Syrup)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri apa fiarta

PREPARARE:

Amestecam faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron. Topim untul si il amestecam cu sirop de artar pe foc. Bicarbonatul il stingem cu apa fiarta, apoi il punem peste untul topit. Amestecam putin sa se omogenizeze(va deveni ceva spumos), apoi turnam totul peste ingredientele solide. Amestecam astfel incat untul topit cu sirop de artar sa fie incorporat in totalitate.

Luam din compozitie si modelam bile prin presare intre palme. Le aplatizam si le punem pe hartie de copt. Coacem pentru 15-18 minute, sau pana cand biscuitii aurii.

Ii lasam sa se raceasca in tava. Va recomand sa faceti biscuitii impreuna cu copii, acestia se vor distra amestecand ingredientele.

Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Interesanta povestioara! consider ca este bine de stiut originea fiecarei retete, cred ca ascunde o adevarata povestioara iar fursecurile arata tare bine! puup so o zi frumoasa!

    1. incearca cu miere, dar cred ca gasesti in magazinele bio sau naturiste si sirop artar. Bio Mania comercializeaza, cred ca trimite si prin posta. Daca vrei iti caut eu si iti trimit…

  2. Arata senzational, seamana cu biscuitii digestivi din ovaz si stafide care se gasesc la MiniPrix si pe care ii mananc oricand cu placere. Acum pot sa ii pregatesc si eu acasa… sper! 🙂 Multumeeesc!

  3. Tocmai am facut si eu ,initial am mancat ceva asemanator cumparat de la magazinul Ikea din Ungaria, am avut o mica problema, cantitatea de unt topit nu putea sa absoarba atatea ingrediente solide asa ca am mai pus inca 100 de grame de unt si a iesit foarte bun!

    1. La mine a fost ok doar cu 100 g unt, dar daca ai avut nevoie de mai mult si au iesit bine. asta e super ok! Trebuie sa amesteci cu mana ff bine si absorb toate ingredientele untul.
      Pana la urma ma bucur ca ti-au iesit si ti-au placut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *