Din categoria: ce mai gatim azi? Ceva rapid, de sezon, fara prea multe calorii?
INGREDIENTE:
1 conopida medie
3 oua
4 linguri faina
4 linguri pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit
1 varf cutit fulgi de ardei iute
PREPARARE:
Spalam conopida , o desfacem in buchetele si o lasam 5 minute în apa cu sare. O punem la fiert timp de 2 minute in apa clocotita cu sare. Nu o fierbem mai mult pentru a nu se muia prea tare.
Batem ouale si le amestecam cu fulgii de ardei iute.
Conopida scursa si racita o dam prin faina, oua si pesmet (ca la snitele). Incingem uleiul bine apoi punem conopida la prajit.
O vom rumeni pe toate partile. Servim conopida pane calda, dar si rece, cu lamaie, mujdei de usturoi cu smantana, sau salata de rosii.
Pofta buna va doresc!
Comentarii
Da da…si eu fac ca e buna tare.
Pupici
Multumesc, Bianca.
Noua ne place la nebunie conopida pane!
Abia astept sa vina primavara sa putem sa o mancam cu rosii de gradina si branza proaspata 🙂 .
Alina, si noi mancam foarte des conopida pane…
Si mai buna daca e picanta!Iar ma inspir de la tine:)
multumesc…
Cat de buna e! Si noua ne place!
Multumesc, Raluca!
Varianta….se feliaza conopida (partea centrala) ….se prajesc snitelele in ulei (date prin ou si pesmet….eu folosesc doar ou si pesmet, fara faina)….apoi se pun feliile de conopida prajite la abur (in vasul de gatit la abur) pana la consistenta dorita….sunt minunate si dietetice!