Sirop de menta

29 iunie 2011Diva in Bucatarie

Sirop de menta. Un sirop ca o esenta, natural 100%, pe care il putem folosi la prajituri, cocktailuri sau sucuri. Rapid si usor de facut, cu siguranta veti fi foarte multumiti de rezultat!

Un sirop ca o esenta, natural 100%, pe care il putem folosi la prajituri, cocktailuri sau sucuri. Rapid si usor de facut, cu siguranta veti fi foarte multumiti de rezultat!

INGREDIENTE:

700 ml apa
500 g zahar
4 maini frunze de menta

PREPARARE:

Spalam frunzele de menta foarte bine.

Le punem impreuna cu apa si zaharul sa fiarba, pentru 10 minute, la foc potrivit. Strecuram siropul si il inchidem ermetic in sticle. Putem sa il pastram timp de o luna, la frigider.

Pana sa apuc sa fac prajitura voi face un suc cu gheata si apa minerala, numai bun pentru caldura de afara.

V-am facut pofta?

Print

Distribuie pe:

11 răspunsuri

  1. Reteta ta a venit la tanc! vreau sa fac o inghetata de-menta si tocmai vedeta imi lipsea. Il pregatesc cu siguranta, menta am in curte, asteapta cuminte sa o culeg; restul: o simpla joaca. Mersi

  2. Dragele mele ma bucur ca v-a placut reteta si sper sa va placa mai mult rezultatul final.
    Va pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *