Clafoutis cu cirese

15 iunie 2011Diva in Bucatarie

Clafoutis cu cirese. Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt.

Am gasit aceasta reteta in cartea copilului „Bucataria Franceza”. Am facut-o impreuna cu el si rezultatul a fost delicios. Cred ca toti copiii pot gati impreuna cu parintii retete simple, iar produsul final va fi mult mai bun, pentru ca este realizat cu contributia celor mici.

INGREDIENTE:

500 g cirese
3 oua
75 zahar tos
15 g zahar pudra
130 g faina
200 ml lapte
unt pentru uns

PREPARARE:

Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt.

Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate putin, amestecand continuu.

Vom obtine o compozitie moale. Turnam aluatul peste cirese. Coacem tarta la 190°C. Dupa 20 de minute scoatem tarta din cutor si presaram zaharul pudra, apoi o lasam inca 15 minute la cuptor.

Se face atat de repede si de usor, incat nu ai cum sa nu indragesti aceasta reteta!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Hmm suna interesant si arata ff bine, chiar ieri a facut o prajitura cu cirese pe care am si terminat-o :)), fetele mele baga in ele in continuu :)) Incercam si varianta asta , cirese sunt destule! puup si o zi minunata!

  2. Mai am 2 retete de prajituri cu cirese, dar nu mai am timp sa le fac, vineri plec in vacanta si am facut deja retete in avans pentru perioada respectiva!

  3. Ador ciresele… si toate fructele de vara (deh, doar sunt nascuta vara), asa ca o prajitura cu cirese e binevenita; o voi incerca cand fac rost de materie prima 😉

  4. Cu visine ar merge reteta? Acuma am visine si incerc sa o fac, sper sa nu dau gres ca am inlocuit ciresele cu visinele.

  5. Dar, as avea o intrebare. Dupa ce e gata, cum se scoate din tava. A mea am scos-o imediat, a iesit cam greoi si si-a stricat putin forma. Sau ar fi trebuit sa o las sa se raceasca in forma si apoi sa o scot? Cum se procedeaza?

    1. Eu am lasat-o 5 minute in forma, apoi am scos-o. Este foarte adevarat ca am avut o forma din ceramica – poate au cazut nectarinele prea jos si s-au lipit de la siropul lasat de acestea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *