Cornulete fragede cu rahat

14 iunie 2011Diva in Bucatarie

Cornulete fragede cu rahat. 1/4 lingurita bicarbonat (praf de copt) stinsa cu o lingurita otet – metoda mamei, dar nu este nevoie!

INGREDIENTE:

100 g unt topit
100 g smantana
1/4 lingurita bicarbonat (praf de copt) stinsa cu o lingurita otet – metoda mamei, dar nu este nevoie!
250 g faina

PREPARARE:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Il dam la frigider pentru o ora.

Intindem o foaie subtire de 2 mm, taiem patrate, apoi patratele le taiem pe o diagonala. Umplem triunghirile formate cu gem, rahat sau crema de nuca, sau gem si nuca macinata, apoi rulam de la baza triunghiului catre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Vom coace cornuletele in cuptorul preancalzit la 170°C timp de 15 – 18 minute. Cand le scoatem din cuptor le rostogolim prin zahar pudra apoi le punem pe un platou.

Le servim cand se racesc.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Iti recomand o varianta de umplutura pt cornulete mai putin conventionala, dulce si fara zahar: curmale fara samburi!!!! asa face soacra mea sunt sunt f gustoase, bineinteles ca depinde de gusturi. Poti umple doar cateva, nu cred ca vei fi dezamagita 😉

  2. ce bine arata!le fac si eu maine ca am cumparat tot ce am nevoie.poate treci zilele urmatoare prin „bucataria mea” sa le vezi.
    o seara frumoasa!

    1. Sigur trec, daca le pui pana vineri. Apoi plec in vacanta si nu stiu cand si daca am acces la internet… O seara frumoasa si tie!

    1. Nu se stinge. pe vremea aceea faceam exact cum era in caietul mamei. Intre timp, la cursul de cofetarie am aflat ca acest lucru neutralizeaza si elimina egfectul pragului de copt sau al bicarbonatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *