Prajitura cu visine

10 iunie 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu visine. Prajitura cu visine – prajitura simpla cu visine – pandispan pufos cu visine

Prajitura cu visine – prajitura simpla cu visine – pandispan pufos cu visine

Este cea mai simpla reteta a unul blat pufos si aerat de pandispan, reteta care mi-a folosit si pentru blaturi de tort, checuri si alte prajituri cu fructe.

Reteta o am de la mama prietenei mele Georgiana. De cand am descoperit-o am uitat toate retetele pe care le faceam pana atunci.

Aveam o reteta cu numar egal de linguri pentru faina, zahar si ulei. Dar, pentru ca lingurile nu mai sunt la fel, iata ca avem nevoie de cantar si grame. Din acest motiv mi se pare mai simplu si cumva reteta aceasta parca iese mult prea bine din prima.

Prima reteta pe care am facut-o a fost cu capsuni, apoi aceasta cu visine. Prajitura simpla cu visine este pe gustul tuturor.

Chiar nu stiu pe nimeni sa refuze o felie de prajitura delicioasa, pufoasa, plina de fructe acrisoare ce balanseaza perfect gustul dulceag al blatului.

Imi place pentru ca visinele raman in partea de sus si, pentru faptul ca nu este o prajitura foarte dulce.

Prajitura simpla cu visine se face usor, rapid si va spun ca poate crea dependenta. Cu siguranta mai fac o tava si maine. Cu aceasta imi este mai usor. Mai greu mi-ar fi sa fac un acu cirese. De cele mai multe ori termin ciresele inainte sa fac prajitura.

Un pont pentru cei care vor face prajitura simpla cu visine congelate: le lasati sa scurga fff bine dupa ce le dezghetati, intr-o sita, peste noapte. Sunt foarte apoase si riscati sa obtineti un aluat crud in jurul acestora.

INGREDIENTE:

(tava 28*23 cm sau tava cu diametrul 26 cm)

6 oua
300 g zahar
300 g faina
150 ml ulei
1 plic praf de copt
500-600 g visine

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Presaram visinele (fara samburi) date prin zahar, scurse de sirop si apoi tavalite prin putina faina.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 de minute. Putem face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ador visinele! am facut de curant 2 tavi de pandispan cu visine! doar una a fost pt noi. voi incerca si varianta ta, arata apetisant.

    1. Foarte buna acesata varianta. Ce reteta aveam eu pana acum nu imi placea pentru ca visinele cadeau la baza…

  2. De cand am vazut pozele postate de tine, numai cu gandul la aceasta prajitura am stat.. si intr`un final s`a ivit ocazia si am pregatit aceasta prajitura, un pic modificata. A iesit MINUNATA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *