Mancare de dovlecei cu pui

7 iunie 2011Diva in Bucatarie

Mancare de dovlecei cu pui. Pentru inceput calim carnea in ulei incins. Dupa ce s-a prajit o scoatem din tigaie.

INGREDIENTE:

4 pulpe pui
1.5 kg dovlecei tineri
2 catei usturoi
500 g rosii proaspete
70 ml ulei
150 ml apa
2 linguri vin alb
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
sare
boabe piper

PREPARARE:

Pentru inceput calim carnea in ulei incins. Dupa ce s-a prajit o scoatem din tigaie.

In acelasi ulei calim 2 catei de usturoi taiati pe jumatate timp de 5-10 secunde, apoi adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati de 3 – 4 cm, dar si rosiile oparite, curatate de coaja si taiate in sferturi.

Calim pana se moaie dovleceii. Punem iar carnea in tigaie, langa dovlecei, Asezonam cu sare, adaugam piperul, apoi apa si vinul. Tocam o parte din verdeturi si le punem sa fiarba cu dovleceii si carnea pana scade lichidul.

Servim imediat, cu patrunjel verde, tocat marunt si preasarat peste dovlecei.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Gustoasă, simplă, cu puține ingrediente iar pentru mine, lipsa mirosului de ceapă de după (deși îmi plac tocănițele) este un bonus. Am gătit rețeta de câteva ori până acum și am zis să o și apreciez, nu? 😋

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *