Tiramisu cu capsune in cupe

27 mai 2011Diva in Bucatarie

Tiramisu cu capsune in cupe. Intr-un castron amestecam frisca cu zaharul si intaritorul de frisca pana obtinem o consistenta tare, apoi adaugam mascorpone, ciocolata alba si esenta de vanilie.

 

tiramisu cupe capsune

INGREDIENTE:

200 ml frisca
150 g mascarpone
1 plic intaritor frisca
2 linguri zahar
1/4 lingurita esenta vanilie
8 piscoturi
60 ml cafea tare
1 lingurita lichior fructe sau vodca
2 linguri ciocolata alba topita
capsune proaspete

PREPARARE:

Intr-un castron amestecam frisca cu zaharul si intaritorul de frisca pana obtinem o consistenta tare, apoi adaugam mascorpone, ciocolata alba si esenta de vanilie.
Intr-o farfurie adanca punem cafea si lichior. Piscoturile le taiem in 2 sau 3 bucati, in functie de marime a cupei.

Punem 1 lingura din amestecul de frisca cu mascarpone pe fundul cupelor. Muiem putin bucatile de piscoturi in cafea. Le punem peste crema, apoi punem un rand de felii de capsune. Continuam sa punem crema, apoi inca un rand de piscoturi trecute prin cafea, inca un rand de fructe si terminam cu un strat de crema. Decoram cu felii de capsune.
Punem cupele la frigider pentru cateva ore apoi servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ar fi si mai apreciata reteta fara intaritor de frisca si esenta de vanilie. Chiar sunt esentiale pt.reteta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *