Saramura de crap

25 mai 2011Diva in Bucatarie

Saramura de crap. Saramura de crap. Reteta traditionala de saramura de crap. Saramura de crap cu legume. Retete de saramura de crap. Cum se serveste saramura de crap. Retete de crap.

Saramura de crap. Reteta traditionala de saramura de crap. Saramura de crap cu legume. Retete de saramura de crap. Cum se serveste saramura de crap. Retete de crap.

Saramura de peste. Reteta saramura de peste la gratar. Cum se face saramura de peste.

Ingrediente saramura de crap:

1 crap de 1 kg
4 rosii mari
3 ardei grasi
1-2 ardei iuti
6 catei de usuroi
1 ramura rozmarin
2-3 ramuri cimbru
1 legatura patrunjel
cateva boabe de piper
sare
2 linguri ulei

Mod de preparare saramura de crap:

Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar, sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa.
Il frigem pe ambele parti. Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute.

Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas termorezistent.
Pregatim saramura fierband apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeata, piperul, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam si legumele si ardeiul iute fripte pe tava.

Lasam sa fiarba impreuna 3-4 minute, apoi turnam peste peste. Lichidul trebuie sa fie suficient pentru a-l acoperi.

Punem pestele cu saramura la cuptor pentru inca 10-15 minute la 200°C, astfel incat sa se intrepatrunda toate aromele.
Cand este gata presaram patrunjel verde tocat marunt. Servim saramura cu mamaliga calda.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

21 de răspunsuri

    1. Eu pun o lingura rasa de sare la 1 litru de apa. Gusti si daca nu ti se pare suficient de sarat mai pui sare. Oricum eu am trei tipuri de sare in casa si nu pot spune ca obtin dintr-o lingura acelasi gust…

  1. e bine cum faci dat metionez iese prea gras.
    incerca sa nu mai folosesti ulei deloc peste find gras este grasime suficienta

    eu saramura o pragatesc cam asa :
    crestez pestele pe ambele laterale foarte des si de la coada spre cap sa maruntesc oasele
    nu am nevoie de sare pe gratar pestele cand este fript suficient nu se lipeste
    in timp ce gatesc pestele fac saramura separat toc legumele cubulete si usturoiul il pisez
    si pun totul la fiert si adaug si zema de la o jumatate de lamaie
    depe ce sa fiert bine bine legumele si pestele sa fript pun pestele desupra intro tava si pun la cuptor 20 minte
    si este gata

    1. Parca e ciorba de peste, cu legumele fierte, de aia se frig pe grătar, nu prăjite, sau fierte și sarea ajuta sa nu se lipească pestele, ca doar e saramură, iar usturoiul nu se fierbe ci se pune pisat la urma în saramura călduță.

  2. E absolut delicioasa saramura dupa reteta aceasta. Suntem mari mancatori de peste si ma bucur ca am gasit reteta , o sa o notez sa o gatesc si prietenilor din strainatate, caci nu locuim in tara. Multumesc pentru reteta.

  3. Mai adaug un detaliu obligatoriu: sa uscați pestele înainte de-al pune pe grătar, și sa nu puneți sare pe el! Sarea moaie și pielea rămâne pe grătar! Pestele sa nu fie prea mic! 😉

  4. Ieri am făcut o saramură de crap după rețeta asta, vreau să spun că a ieșit fffbună, nemaipomenit,au mîncat saramură și cei care nu le place pestele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *