Feta marinata

22 mai 2011Diva in Bucatarie

Feta marinata. Vara este anotimpul petrecerilor în aer liber, iar zilele calduroase de saptamana aceasta m-au facut sa ma simt in plina vara.

Vara este anotimpul petrecerilor în aer liber, iar zilele calduroase de saptamana aceasta m-au facut sa ma simt in plina vara.
Imi place sa imi surprind musafirii cu lucruri simple si banale, dar care arata de parca tocmai le-ai cumparat dintr-un magazin de delicatese. Pentru a marina feta nu ai nevoie decat de rabdare… Asa ca este bine sa o faci cu minim o noapte inainte de a servi, cel mai bine ar fi sa lasati cateva zile, pana la 2 saptamani – e nevoie de timp pentru ca branza sa poata absorbi aromele.
Puteti sa o serviti pe un pat de castraveti, puteti umple rosii sau doar cu paine prajita, puteti sa puneti cuburile marinate pe bete cu cherry, castraveti si masline si veti avea aperitive dragute si gustoase.

INGREDIENTE:

feta
cimbrisor proaspat
ramuri de rozmarin
ardei iute sau boia de ardei iute
1-2 frunze menta
boabe piper negru si rosu

PREPARARE:

Taiem branza in cuburi. Punem cateva in borcan, presaram verdeturi, boabe de piper, apoi punem iar branza. Daca verdeturile sunt uscate, puteti tapeta branza cu ele inainte sa o bagati in borcan. Taiem felii din ardeiul iute si le dam drumul sa cada printre cuburile de feta. Turnam uleiul peste branza, apoi sigilam borcanul si il punem la frigider, pana ne pregatim sa servim.

Daca serviti o masa cu preparate grecesti puteti pune in borcan si cateva masline.

Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Poti pune cat ulei este necesar sa umpli borcanul. Eu folosesc ulei de masline, dar cred ca iese buna si cu ulei de floarea soarelui. Iar ardeiul iute sa fie iute -iute!!!
      Si un mic truc: poti cali ardeiul in ulei, lasi sa se raceasca si apoi il torni peste branza – va prinde mai repede aroma ardeiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *