Va propun o reteta rapida de desert: clatite cu capsuni si frisca – o reteta de sezon cu fructe aromate si delicioase.
INGREDIENTE:
6 clatite
300 g capsuni
300 ml frisca
1 ceasca de zahar
1 ceasca de apa
1/2 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita suc de lamaie
PREPARARE:
Punem la fiert apa cu zahar timp de 4-5 minute pana obtinem un sirop mai gros. Adaugam 200 g capsuni pasate, esenta de vanilie si sucul de lamaie. Lasam la foc mic inca 5-6 minute astfel incat sa aiba o consitenta mai groasa a siropului. Luam siropul de pe foc, il lasam sa se raceasca si pregatim clatitele: taiem capsuiele in jumatate sau in felii mai groase. Le asezam pe mijlocul clatitei. Peste acestea punem frisca , rulam clatitele din fiecare parte spre centru, le stropim cu sos si servim.
Pofta buna!
ai de capu’ meu, vreu si eu! eu saptamana trecuta am facut clatite si parca mai vreau :)) greu ma satur de ele(dar si mananc cu gabare de sama! putin, dar bun!)
Andreea, cu drag!
Ador tot ce este cu capsuni si arata bine de tot.
Multumesc Dana.