Prajitura cu rubarba si capsune la cafea

12 mai 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu rubarba si capsune la cafea.

Este o prajitura cu gust dulce-acrisor, racoritare. Este una din preferatele mele pentru acest sezon. Daca vreti, puteti sa o imbunatatiti cu frisca, dar nu puneti prea multa, sa nu pierdeti din aroma fructelor.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
2 oua
10 linguri zahar
10 linguri de lapte
9 linguri de ulei
14 linguri de faina
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
un praf scortisoara macinata

Pentru umplutura:
5 tulpini rubarba
100 g capsuni
5 linguri gem capsuni

Pentru topping:
100 g faina
60 g zahar
30 g unt
1 lingurita praf de copt

PREPARARE:

Amestecam ouale intregi cu zaharul.
Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Fierbem rurbarba timp de 2 minute cu 3 linguri de zahar si 1/2 ceasca de apa. Peste aluat aranjam felii de capsune si rubarba fiarta, apoi punem si gemul de capsuni, fara sa fie nevoie sa fie suprafata acoperita uniform cu acesta.

Pentru a face toppingul amestecam toate ingredientele cu mana pana obtinem firimituri de unt si faina. Il vom presara peste fructe si gem, apoi putem coace prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 60 de minute (dupa 40 de minute acoperim cu o folie de staniol sa nu se inchida prea tare la culoare).

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Placinta cu rubarba am mancat o singura data la Medias acum vreo 8 ani 😛 si imi este fff dor de gustul dulce-acrisor…la noi de abea de anul trecut a inceput sa apara prin marketuri, sper sa mai fie si anul acesta, sa pot sa incerc reteta ta! 🙂
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *