Budinca de paine cu nutella

10 mai 2011Diva in Bucatarie

Budinca de paine cu nutella. Punem bucatile intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin unt.

Eu incerc sa nu arunc painea care ramane de cateva zile, asa ca din ea preapar aceasta budinca delicioasa, sau si pe cea cu mere si ciocolata. Un deliciu perfect cu care ne putem incepe ziua…

INGREDIENTE:

3 cornuri sau 6 felii mari de paine
3 oua
90 g zahar
400 ml lapte
50 g unt
50 g nutella
esenta de vanilie
2 linguri stafide
coaja rasa de la 1/2 portocala
cateva picaturi esenta de vanilie

PREPARARE:

Punem stafidele la muiat in 2 linguri de lapte. Taiem cornurile pe lungime in jumatate si ungem o jumatate cu unt, o jumatate cu nutella. Le facem sandvish apoi taiem fiecare corn in 3 sau 4 bucati egale.

Punem bucatile intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin unt.

Mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele, esenta de vanilie, coaja de portocala, apoi stafidele. Turnam amestecul peste paine. Avem grija ca fiecare bucata de paine sa fie insiropata cu lapte si oua. Coacem budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 60 de minute. Dupa 30 de minute vom acoperi cu o folie de staniol pentru a nu se arde la suprafata.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *