Fougasse

9 mai 2011Diva in Bucatarie

Fougasse. Daca italienii au focaccia, atunci francezii au fougasse – o paine subtire in forma de frunza, sau spic de grau.

Daca italienii au focaccia, atunci francezii au fougasse – o paine subtire in forma de frunza, sau spic de grau.

INGREDIENTE:

350 g faina
3 g sare de mare
200 ml apa
35 ml ulei de masline
7 g drojdie uscata
40 g masline

Pentru uns:
30 ml ulei de masline
1 crenguta de rozmarin
1 frunza busuioc
1/4 lingurita cimbru
sare de mare

PREPARARE:

Punem drojdia intr-un pahar si o acoperim cu 2 degete de apa calduta. O lasam cateva minute sa se dizolve. Intre timp amestecam faina cu 3 g sare, restul de apa si ulei de masline.

Adaugam acestui amestec drojdia si framantam putin aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop, apoi il lasam intr-un loc caldut sa creasca. Intr-o ora isi dubleza volumul. Adaugam maslinele tocate, framantam iar si, il lasam inca 20 de minute sa se odihneasca.

Impartim aluatul in doua parti egale. Punem una din bucati pe hartia de copt din tava si o intindem cu mana pana obtinem o forma care ar duce cu gandul la un triunghi. O crestam pe centru si apoi pe parti cate 3 crestaturi mai mici. Departam putin cu mana crestaturile, astfel incat se desprinda aluatul si sa nu se lipeasca la loc cand incepe sa creasca in cuptor. Inainte sa o bagam in cuptor o ungem cu uleiul in care am pus ierburile tocate fin. Presaram sare de mare si dam la cuptor.

Coacem painea la 200°C timp de 20-25 de minute, pana devine aurie. Cand o scoatem din cuptor o ungem iar cu ulei de masline, in strat subtire.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. este gustoasa, oarecum deosebita. Sper sa primesc zilele acestea inca 2-3 retete de fougasse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *