fbpx

RETETE RECENTE

CIORBA DE STEVIE CU ZDRENTE DE OU SI SMANTANA

May 6, 2011 | CATEGORIA

Ciorba de stevie cu zdrente de ou si smantana, aromata cu leustean – ciorba de primavara simpla, sanatoasa, ieftina si spornica. Ce poate fi mai bun primavara decat o ciorba cu verdeturi de sezon?

Ciorba de stevie este foarte gustoasa si foarte usor de preparat. Este hranitoare, plina de vitamine si minerale, ideala pentru persoanele active sau pentru cele aflate la diete.

Consistenta acesteia este imbunatatita de “zdrentele de ou”. Pentru a face aceste “zdrente” trebuie sa turnati ouale batute cu putina sare in prealabil, in fir subtire in oala, in timp ce ciorba fierbe, si in acelasi timp sa amestecati cu cealalata mana in locul in care cad ouale. Daca nu amestecati cu viteza veti obtine benzi sau bucati groase de omleta sau ou fiert.

Imi place foarte mult aceasta ciorba de stevie cu “zdrente de oua” si pentru aroma data de leustean. Ardelenii nu sunt fani ai acestuia, il folosesc destul de rar, dar in zona Moldovei si in partea de sud a tarii acesta este unul din cele mai iubite verdeturi.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de ciorba de primavara veti descoperi pe blog mai multe retete de ciorba de loboda, ciorba de verdeturi simple sau cu smantana.

Cu stevie am mai facut de-a lungul vremii sarmalute. Puteti citi reteta daca apasati pe acest link. Am folosit stevie alaturi de spanac in aceasta placinta, ce a fost apreciata de toti cei care au incercat-o.

Daca vreti sa vedeti cum se face ciorba de stevie cu zdrente de ou si smantana va las lista de ingrediente si modul de preparare mai jos:

INGREDIENTE:

3 legaturi stevie
2 morcovi
1 ardei gras sau 1 gogosar
1 ceapa
2 cartofi
1 felie groasa telina
sucul de la 1 lamaie
sare
2 oua
cateva frunze de leustean
smanatana pentru servit

PREPARARE:

Am spalat si curatat morcovii, telina si cartofii.Am spalat si stevie in mai multe ape, apoi am tocat-o julien. Am ras morcovii si telina, am tocat ceapa marunt, iar cartofii i-am taiat cubulete. Am calit ceapa, apoi am adaugat telina, morcovii, ardeiul si le-am calim 1 minut.

Intr-o oala am pus apa la fiert si am adaugat cartofii. Cand cartofii au fost aproape fierti am pus stevia, apoi ceapa si legumele calite.

Cu 5 minute inainte de a opri focul, am adaugat sare, sucul de lamaie, leusteanul si ouale batute turnate in fir subtire cu o mana si amestecand rapid in oala, in locul in care acestea cad. Ouale se desfac in fasii care vor lua aspectul unor zdrente. Am gustat ciorba si am mai pus suc de lamaie caci imi place sa fie mai acra. Puteti acri ciorba si cu bors, corcoduse, zeama de varza.

Am mancat-o fierbinte cu smantana acra. Smantana se pune doar in farfurie, dupa gust.
Pofta buna!

Comentarii

  • Claudia

    Mi-ai facut ASA o pofta cu ciorbita asta!!!!!!!!!!
    Maine ma duc in piata dupa stevie ca e tare buna!

    • diva in bucatarie

      Spor la treaba si pofta buna!

  • ONESTA

    Bine te-am gasit , Diva !
    Placeeeeeeeeeeeeee reteta …
    Saptamana usoara-ti doresc !
    Diana-ONESTA

    • diva in bucatarie

      Ma bucur din suflet! Te pup si iti doresc o saptamana frumoasa Diana.

  • Diana

    Imi poti spune cati litri de apa ai folosit?

  • any-mary

    Ce capacitate are oala in care s-a gatit?

Leave a Reply to Diva In Bucatarie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *