Leurda este un bun purificator, eliminand deseurile toxice din ficat si din sange, dar fortifica si organismul. Leurda este recomandata intr-o cura benefica de primavara. Are mirosul specific usturoiului, motiv pentru care i se mai spune ai (usturoi) de padure, salbatic. Frunzele sale au o forma asemanatoare cu a frunzelor de lacramioare. Aceasta este mult mai bine tolerata de sistemul digestiv decat usturoiul, in cazul persoanelor cu stomac sau colon foarte sensibil.
INGREDIENTE:
1 salata verde mare
1 legatura leurda
1/2 castravete
6 ridichi
2 cepe verzi
frunze de menta si cimbrisor
cateva fire de patrunjel
sucul de la 1/2 lamaie
4 linguri ulei de masline
sare
PREPARARE:
Spalam bine, in mai multe ape salata, leurda, ceapa verde si verdeturile, apoi le tocam. Castravetele si ridichile le taiem felii.
Le punem intr-un castron si adaugam dressingul din ulei de masline,lamaie si sare si amestecam.
Pofta buna!
minunata leurda !!!! … are un gust deosebit in salate !!!
eu am descoperit-o de curand si imi place!
noua ne plac fff mult drumetiile la munte si deja stim cateva locuri pline de leurda …. nu o ratam , anul asta am adus cateva plase pline si am dat la cunoscuti… se pastreaza fff bine si la congelator daca doresti sa ai si in urmatoarele luni 😉
Multumesc pentru sugestie, voi pune si eu la congelator.
multumim mult <3
Cu placere!