Salata de orez cu legume

17 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Salata de orez cu legume. Fierbem orezul in 600 ml apa cu putina sare, 1 lingurita ulei de masline, o frunza de dafin si un morcov. In acest timp tocam ardeii cuburi, maslinele, ceapa si patrunjelul.

Este o salata buna, satioasa si sanatoasa.

Salata de orez cu ardei in trei culori, mazare su masline este gustoasa si sanatoasa. Puteti transforma aceasta salata usor, adaugand cubulete de sunca, sau ton, pui, insa merge perfect si cu fructe de mare. Nu trebuie decat sa o adaptati propriilor gusturi.

INGREDIENTE:

200 g orez
1 ardei verde
1 ardei rosu
1 ardei portocaliu
2 linguri mazare
2 linguri masline fara samburi
1 ceapa verde
ulei de masline
sare
cateva fire de patrunjel
1 lingura zeama de lamaie – optional
1 frunza dafin
1 morcov

PREPARARE:

Fierbem orezul in 600 ml apa cu putina sare, 1 lingurita ulei de masline, o frunza de dafin si un morcov. In acest timp tocam ardeii cuburi, maslinele, ceapa si patrunjelul.
Puteti pune in salata si morcovul fiert, sau daca va place porumbul puteti adauga 2 linguri de boabe, pentru mai multa culoare.

Punem sare si ulei de masline si amestecam toate ingredientele salatei, pentru a omogeniza compozitia.
O servim rece ca atare sau o putem folosi si pe post de garnitura.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am facut salata azi si nu pricep de ce am asteptat atat ca sa o incerc! mi-a placut mult combinatia de ceapa verde cu lamaie. am facut si bilutele cu branza si le-am tavalit in zaatar si ras-el-hannouth,printre altele.
    Paste fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *