INGREDIENTE:
6 puple de pui
1 ceapa alba mare
6 legaturi ceapa verde
6 legaturi usturoi verde
200 ml suc de rosii
250 ml supa legume
8 linguri ulei de masline
100 ml vin alb
sare
piper
2-3 frunze busuioc
optional o legatura patrunjel verde
PREPARARE:
Carnea condimentata cu sare si piper o calim impreuna cu ceapa alba tocata marunt in 4 linguri ulei de masline, apoi o inabusim cu 150 ml supa de pui.
Ceapa si usturoiul verde curatate si spalate le taiem in bucati de 3-4 cm si le calim in ulei de masline, apoi inabusim cu restul de supa. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi punem peste carne. Adaugam sosul de rosii, vinul, frunzele de busuioc.
Fierbem totul acoperind vasul cu un capac 10 minute, apoi fara capac inca 5-10 minute. Daca folositi patrunjelul puteti sa il adaugati cu 2-3 minute inainte sa opriti focul.
Servim cald. Un pahar de vin alb ar merge perfect langa acest stufat!
Pofta buna!
Este prima oara cand gasesc acest preparat. Nici nu ma gandeam ca se face si stufat de altceva decat de miel :))) Add favorite 🙂
Te pup
Poti sa faci si stufat de vitel. Eu prima oara am mancat din vitel facut de prietena mea Emilia … fff bun!
eu stufat fac din stevie, spanac, ceapa verde, usturoi verde,suc de rosii …optional se poate pune si o mana de orez.
Nu am auzit de aceasta combinatie, dar nu poate fi decat buna!
Pe langa cele adaugate de tine, eu adaug si praz, cu cca 5 minute inainte sa inchid focul..
super bun si cu praz!