Pasca cu ciocolata

15 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Pasca cu ciocolata. Ne place mult ciocolata asa ca m-am gandit sa fac si o reteta de pasca cu ciocolata. Cat credeti ca a rezistat pe masa?

Ne place mult ciocolata asa ca m-am gandit sa fac si o reteta de pasca cu ciocolata. Cat credeti ca a rezistat pe masa?

Va las sa descoperiti singuri raspunsul la aceasta intrebare dupa ce o veti face, pentru ca mie mi se pare cea mai buna pasca cu ciocolata pe care am gustat-o pana acum.

Ingrediente pasca cu ciocolata:

200 g aluat de cozonac (reteta aici)
500 g branza de vaci
2 lingurite cacao
4 oua
100 g ciocolata topita
cateva picaturi esenta rom
200 g smantana dulce pentru frisca
20 g praf budinca de vanilie
150 g zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare pasca cu ciocolata:

Intindem aluatul de cozonac in forma tapetata cu hartie de copt.

Mixam branza de vaci cu galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, praful de budinca de vanilie, ciocolata topita si cacao.

Adaugam smantana dulce mixata pana devine frisca tare si albusurile spuma tare. Amestecam usor si apoi turnam peste aluat.

Coacem pasca in cuptorul preancalzit la 180°C cam 50-60 minute.

O lasam sa se raceasca, o punem cateva ore la frigider (eu am lasat peste noapte), apoi o scoatem din forma.

Nu-i asa ca arata minunat? Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Multumesc la fel draga mea! Ei nu pot multumi pe toata lumea, ar fi prea frumos nu-i asa? De data aceasta ciocolatosii se vor bucura mai mult.

  1. e delicioasa, nu numai ca arata bine, dar eu ma pot lauda ca am si gustat din ea, branza si smantana o face intr-adevar deosebita; concluzia:gustul e peste asteptarile induse de imagine. bun! bravo!

  2. Cand vrei tu: cu vranza de vaci, dupa cacao, sau dupa smantana… doar sa fie albusurile spuma tare ultimile.

  3. Buna! Stiu ca suna foarte ciudat intrebarea mea, dar budinca se pune gatita sau prafulet de budinca? Pentru ca nu imi dau seama din poze. Multumesc!

      1. Multumesc de lamurire! Acum am terminat aluatul de cozonac si acusica ma apuc de crema de ciocolata pentru pasca dupa reteta ta. Pasca ta arata absolut delicioasa! Sper sa-mi iasa macar pe jumatate pentru ca dupa ce au vazut ai mei pozele au niste asteptari uriase! :))

  4. Buna,
    Sunt catolica, si am avut Pastele, duminica trecuta. La solicitarea cuiva drag, am facut reteta ta de pasca cu ciocolata, pe care am gasit-o dand cautare pe google. Mi s-a parut usor de facut si foarte yummy. Este pentru prima data cand fac pasca cu ciocolata. Nici macar in familia mea nu se facea, insa de acum numai aceasta reteta o voi face. A iesit extraordinar de fina si gustoasa, si usoara, si foarte…., si foarte…. . Numai cuvinte de lauda am primit. Asa ca iti multumesc pentru reteta, si o recomand cu ceea mai mare incredere tuturor care o vor incerca. Nu veti mai face altceva, odata ce o incercati pe aceasta. Inca o data, MULTUMESC!!!

  5. Buna,vreau sa fac si eu pasca cu ciocolata,caci arata delicios!Nu sunt artista in ale bucatariei si de aceea vreau sa te intreb daca ai lasat aluatul de cozonac sa se dospeasca inainte sa il pui in forma,multumesc

  6. buna
    am incercat si eu reteta aceasta dar cred ca am gresit ceva.. este foarte gustoasa dar nu arata ca asta din poza… branza de vaci e obisnuita? nu e mascarpone sau altceva? iar smantana pentru frisca este frisca lichida din aceea la cutie?? eu am folosit smanatana normala batuta frisca si branza de vaci de la supermarket si parca s-a lasat branza pe aluat, s-a ales cumva! nu stiu ce am gresit si am sa mai incerc inca o data dar cu mascarpone si frisca lichida .. ca poate am noroc!

    1. Branza de vaci obisnuita, dar o lasi la scurs cateva ore sau peste noapte, iar smantana a fost lichida si mixata pana a devenit tare. Daca branza nu este bine scursa se modifica textura compozitiei.

  7. Pacat de munca. Incercati fara budinca. Vreti sa faceti un preparat de casa si bagati dudinci, biscuiti etc facute industrial.Pacat. Renuntati la budinca si succesul este garantat.

  8. Am facut aceasta reteta nu stiu cum sa ti multumesc .
    Nu pasca ,este o prajitura fina fina de la curtea regelui…Multumesc Diva in bucatarie!

  9. Vreau sa fac aceasta pasca, dar nu știu sa fac aluntul. Nu știu ce cantități sa folosesc ca sa îmi iasă cat trebuie. Ma puteți ajuta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *