Sarmale in frunze de stevie

13 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Sarmale in frunze de stevie.

Reteta de sarmale in frunza de stevie este foarte gustoasa.

Ai spune ca nu exista mari diferente fata de cele in frunza de vita. Gustul putin acrisor ne place foarte mult.

Aceste sarmale in frunze de stevie se potrivesc cu primavara.

Ar fi pacat sa nu ne rasfatam cu explozia de verdeturi sanatoase din piata sau gradina. Daca in aceasta perioada nu avem frunze de vita de vie, stevia o inlocuieste cu succes, iar sarmalutele sunt parca mai delicioase.

Stevia este cunoscuscuta si sub denumirile populare de dragavei, dragavaeica, limba boului, hrenut, macrisul-cucului.

Previne si combate astenia de primavara, regleaza zaharul din sange, este indicata pentru cei care au pietre la rinichi sau bila.

Alte retete cu stevie:

  1. Ciorba de stevie cu legume si zdrente de oua
  2. Ciorba de stevie cu smantana

Poti sa mananci aceste sarmale in frunze de stevie cu smantana grasa alaturi.

Sosul de la sarmalute a iesit tare bun! Imi place ca la anumite mancaruri sa arunc o felie de paine in sos si sa savurez gustul acestuia.

Daca stau bine sa ma gandesc in copilarie eram disperata sa fiu eu cea care lasa painea sa inoate in sosul de la salata. Mi se parea cel mai bun lucru de la masa respectiva.

Revenind la reteta de sarmale in frunze de stevie trebuie sa va spun ca am folosit carne amestec.

Daca folositi tipul de carne care va place (pui, curcan, porc sau vita, ied, miel) nu au cum sa nu va iasa sarmale foarte bune.

Modul de impachetare al sarmalelor este acelasi ca la cele in frunza de vita sau in varza.

Capetele trebuie sa fie bagate in interior, iar frunza nu trebuie stransa foarte tare peste amestecul de carne cu orez, caci prin fierbere orezul se umfla si are nevoie de putin spatiu.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru a pregati si voi cele mai bune sarmale in frunze de stevie:

Ingrediente sarmale in frunze de stevie:

600 de grame de carne tocata (porc si vita)
frunze de stevie – 4 -5 legaturi
2 linguri de orez
2 cepe
1 lingura faina
100 ml vin alb sec
1 telina mica
4 linguri de ulei de masline
1 legatura patrunjel verde
sare
piper
1 varf cimbru
1/2 litru suc de rosii
200 ml supa de legume

Mod de preparare sarmale in frunze de stevie:

Am spalat stevia bine in mai multe ape, am curatat-o de cotoare si am oparit-o in apa cu sare, apoi am lasat-o sa se raceasca.

Am calit o ceapa tocata marunt in ulei de masline, apoi am pus-o intr-un bol impreuna cu carnea, patrunjelul tocat si orezul.

Am condimentat cu sare si piper, cimbru, am adaugat o lingura de apa si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Cu aceasta paste de carne am pregatit sarmalele – impachetandu-le ca si pe cele de varza sau din vita de vie, apoi le-am pus intr-o oala, peste cateva frunze de stevie pastrate special ca sa acopar fundul vasului.

Am turnat apa pana au fost acoperite si le-am fiert in jur de 25 de minute.

Cat timp acestea se fierb am pregatit un sos: am calit a doua ceapa in ulei de masline, am adaugat telina rasa si faina diluata cu putina apa, apoi sosul de rosii si vinul.

Am lasat sa fiarba 4-5 minute, apoi am oprit focul. Am scurs apa in care au fiert sarmalutele si am pus peste ele sosul de rosii si supa de legume.

Le-am pust la cuptor pentru 30-40 de minute.

Servire sarmale in frunze de stevie:

Le-am mancat fierbinti cu smantana sau iaurt.

Puteti face sarmale in frunze de spanac si vor fi la fel de bune.

Pot fi pastrate in frigider intr-un vas cu capac inchis ermetic si incalzite a doua sau a treia zi.

Aceste sarmale in frunze de stevie pot fi tinute in congelator pana la 3 luni.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *