RETETE RECENTE

BRUSCHETE CAPRESE

martie 27, 2011 | CATEGORIA

bruschete-caprese

Pornind de la bruschetele de rosii putem adauga mozzarella si pesto si avem un topping delicios pentru aperitivele noastre. De ce le-am numit astfel? Pentru ca ma gandesc la Capri, insula care m-a fermecat cu peisajele si atmosfera linistita, cu mancarea simpla si delicioasa… Deja ma gandesc la vacanta!

INGREDIENTE:

4 felii de paine
1 catel de usturoi
2 rosii
50 g mozzarella
2 linguri ulei de masline
1/4 lingurita otet balsamic
1 lingurita pesto
4 frunze de busuioc
sare
piper

PREPARARE:

Punem feliile de paine la prajit. Cat timp acestea se rumenesc in toaster noi tocam rosiile si mozzarella. Le amestecam impreuna intr-un castron. Asezonam cu sare si piper, adaugam putin ulei de masline si otet balsamic, apoi le amestecam pentru a se intrepatrunde toate aromele. Luam feliile prajite, le frecam cu usturoi cat sunt calde, apoi le ungem cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule.

bruschete-caprese-1

Acoperim painea cu amestecul din castron, impartindu-l in mod egal pe cele 4 felii. Punem putin pesto pe fiecare felie, decoram cu frunze de busuioc, apoi servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Adina

    super arata! n-ar merge bagate si un pic la cuptor ? ca sa se lege ingredientele ma refer…ca am mai incercat sa fac si parca-mi cad cam rpd de pe felie

    • diva in bucatarie

      Da, este adevarat ca mai cad rosiile de pe paine. Daca le pui la cuptor nu mai e acelasi lucru… iese un toast caprese.

  • Adina

    Nu suna rau.. 🙂 toast caprese! cred ca o sa incerc ambele variante

    • diva in bucatarie

      astept sa imi spui care ti-a placut!

  • Saru’mana pentru masa 🙂
    Desi nu prea mananc eu mic-dejun, mi-ai facut pofta cu astea si le-am si executat 🙂

    • diva in bucatarie

      Andi nu e bine sa sari peste micul dejun!

Dă-i un răspuns lui diva in bucatarie Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *