Cotlet de porc aromat in bere

23 martie 2011Diva in Bucatarie

Cotlet de porc aromat in bere. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca se face atat de usor si rezultatul este atat de bun, incat veti vrea sa mai repetati aceasta experienta.

Cotlet de porc aromat in bere – o friptura frageda si gustosa, foarte usor de pregatit. Mie nu imi place gustul berii, rar beau o Corona. Insa carnea la cuptor gatita cu bere este o alta poveste: berea isi pierde mirosul iar carnea capata o aroma interesanta si devine mai frageda.

Pentru a face cotlet de porc aromat in bere la cuptor nu am folosit ingrediente speciale, complicate. Le-am cumparat pe toate chiar de la magazinul de la coltul blocului. Gustul senzational al acestei fripturi este dat de combinatia mustar-miere-usturoi-cimbru.

Am incercat sa reproduc gustul unei fripturi mancate intr-o vacanta in Franta. As spune ca mi-a iesit chiar mai buna decat ceea ce pastram in amintire. Eu am pregatit doar 3 bucati de carne, caci mama mea era plecata la sora ei. A revenit seara, pentru ca a doua zi plecam eu din Bucuresti. Copilul meu i-a cerut sa ii faca friptura mancata cu o zi inainte, la pranz. I-am dat indicatii prin telefon si a facut-o fix la fel.

Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca se face atat de usor si rezultatul este atat de bun, incat veti vrea sa mai repetati aceasta experienta.

Mi se intampla  ca atunci cand imi place ceva sa repet reteta de cateva ori in acea luna. Asa a fost si cu reteta de cotlet de porc aromat in bere.

In bere am mai pregatit si pui (reteta este aici) sau iepure (reteta este aici), ciolan de porc in bere, dar am si o reteta de tocanita de vita in bere neagra, pe care o puteti incerca daca accesati acest link. Daca vreti sa incercati o paine buna cu cartofi si bere neagra, va recomand sa incercati sa o faceti dupa reteta aceasta.

Va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru cotlet de porc aromat in bere, o friptura grageda si foarte gustoasa.

INGREDIENTE:

3 cotlete de porc (mai groase)
1 lingura mustar
1/2 lingurita miere de albine
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
1 cana de bere (250-300 ml)
5 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi
sare
piper

PREPARARE:

Amestecam mierea cu mustar si apoi ungem carnea cu acestea. Punem carnea intr-un vas termorezistent. O condimentam cu sare si piper, preasaram cimbrul si busuiocul, apoi punem cateii de usturoi tocati peste carne. Daca avem cimbru proaspat putem pune si cateva fire.

Adaugam uleiul si berea si dam vasul la cuptor la 200°C pentru primele 20 de minute acoperind carnea cu o folie de aluminiu sau un capac care izoleaza termic perfect.

Apoi vom scoate folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Simplu si bun! Carnea va fi moale, aromata, cu un gust dulce-picant.

Nu va trec timpp de coacere pentru ca fiecare cuptor are o alta putere. Mi se intampla sa nu fie aceeasi timpi de cioacere nici macar la aceasi marca de cuptoare (vecina mea are tot Ariston, cuptoarele sunt cumparate in acelasi timp, dar la ea dureaza totul mai mult  ca la mine cu  5 -10 minute)

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Nu pot sa-ti spun decit yammy.Arata atit de bine incit mi-am lasat dieta si-am papat ceva salam de foame.Multumesc pentru vizita.O saptamina minunata.

    1. Imi place din cand in cand sa vizitez prietenii care s-au inscris pe siteul meu si sa le admir bunatatile.Iti doresc o zi frumoasa. Cristina

  2. o reteta care mi a atras atentia prin simplitate si combinatia de arome. am incercat o, si am fost incintat de rezultat, recomand

  3. Un pranz foarte aromat, fraged si usor de pregatit. Foarte interesanta combinatia de miere cu mustar, da un gust aparte. Aceasta friptura a intrat pe lista de preferinte. Felicitari pt. reteta!

  4. Arata atat de gustos încât iti lasa gura apa.azi am incercat si eu reteta asta,dar sunt putin dezamăgită pt ca ,carnea nu mia iesit moale și frageda cum ma asteptam. Sigur mai treb so incerc de cazeva ori si poate o sami iasa la fel de gustos .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *