INGREDIENTE:
500 g ficat de pui
lapte – cat sa acopere ficatul in oala
5-6 boabe de piper
1 frunza dafin
1/2 lingurita cimbru uscat
2 -3 linguri de coniac
170 g unt pentru pateu
2 galbenusuri de ou – fierte de consistenta tare
sare
30 g unt pentru acoperit pateul
PREPARARE:
Fierbem ficateii in lapte. Condimentam cu boabe de piper, o foaie de dafin si putin cibru, insa nu punem sare pentru ca sarea intareste ficatul.
Dupa ce se fierb ii scurgem si ii mixam cu blenderul impreuna cu galbenusurile, untul, 2-3 linguri din zeama in care au fiert si cele 2 linguri de coniac. Adaugam si sare dupa gust. Daca este prea tare puteti sa mai adaugati inca 3 linguri din zeama lasata la fiert, pentru a obtine in final o consistenta cremoasa.
Punem apa la fiert intr-un ibric si cand da in clocot punem untul. Lasam sa decanteze, apoi punem spuma de unt cu o lingura peste pateu. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi putem servi.
Pofta buna!
Demential !
Ps: Nu am idee de ce nu poti lasa comentarii pe blog,m-am uitat si nu imi dau seama!
Pupici!
Nici eu nu inteleg de ce!!!
Pare o delicatesa ce ai facut tu aici!Pupici!
Multumesc Teo! Te pup
Delicatesa clar! Bravo! Am salvat reteta.
Multumesc Madi!
L-am facut si eu si e excelent. Nu aveam Cognac, insa am pus Armagnac !! Sora mea mi-a vorbit de aceasta reteta gasita pe situl dumneavoastra. Ne place mult situl dumneavostra !
Asa fac si eu. Desi nu consum. Mi se pare bun numai din ochi! Deci: pateul de ficat de pasare trebuie neaparat fiert in lapte si dres cu cognac! Se poate adauga galbenus fiert! Asa facea bunica (si nu era de la tara cum e la moda acuma)