fbpx

RETETE RECENTE

MUCENICI MUNTENESTI FIERTI

March 7, 2011 | CATEGORIA

Mucenicii fac parte din traditia bisericeascii ortodoxe. Ii mancam in 9 martie -ziua celor 40 de sfinti, una din cele mai indragite sarbatori din postul Pastelui.
In zona de sud a tarii mucenicii se fierb in apa (care aminteste de iezerul in care au fost chinuiti mucenicii), apoi se presara cu nuca si scortisoara.
Este destul de migalos sa facem mucenicii si atunci ii putem cumpara din comert. Nu ne mai trebuie decat 30 de minute sa ii preaparam si ne putem bucura apoi de un castronel delicios.

INGREDIENTE:

3 l apa
400 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamiae/portocala
coaja rasa de la 1 portocala
1 baton mare scortisoara
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare
500 g nuci tocate
500 g mucenici  – la punga, din comert

PREPARARE:

Punem apa la fiert impreuna cu coja de lamaie si portocala, zaharul, batonul de scortisoara, esenta de vanilie si sarea. O lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi strecuram coaja rasa. Punem iar la fiert apa adaugand mucenicii.

Nu vom adauga nuca la fiert pentru a nu inegri zeama. In plus, nuca poate deveni amara. Operatiunea va dura 20-30 de minute. Luam de pe foc si adaugam in oala nuca macinata si 1/2 lingurita scortisoara.

Servim mucenicii intr-un castron, presarand un plus de nuca macinata si un praf de scortisoara.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *