Placinta cu branza si spanac

28 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Placinta cu branza si spanac. Punem la fiert spanacul congelat in apa si adaugam smantana. Lasam sa fiarba pana nu se evapora apa. Punem sare si piper si amestecam.

INGREDIENTE:

900 g spanac – congelat
120 g smantana
50 ml apa
800 g branza (eu am pus telemea si mozzaralla in portii egale)
100 g mozzarella pentru toping
4 oua
sare
piper
1 pachet foi placinta
ulei pentru uns foile

PREPARARE:

Punem la fiert spanacul congelat in apa si adaugam smantana. Lasam sa fiarba pana nu se evapora apa. Punem sare si piper si amestecam.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Intre timp radem branzeturile. Le amestecam cu 4 oua intregi. Amestecam foarte bine pentru a se omogeniza compozitia.

Acum amestecam bine compozitia din branza si oua cu spanacul.

Luam cate 4 foi si le ungem cu ulei. Punem intr-o tava 2 foi, spanacul peste acestea si iar un rand de foi.

Daca vreti puteti face intr-o tava mai mica si atunci puneti mai multe randuri de foi si de spanac.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *