Covrigi / pretzels

7 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Covrigi / pretzels. Iata un aperitiv foarte usor de facut, care merge perfect langa o halba de bere. Pot inlocui foarte bine si un mic dejun.

Iata un aperitiv foarte usor de facut, care merge perfect langa o halba de bere. Pot inlocui foarte bine si un mic dejun.

INGREDIENTE:

500 g faina
300 ml lapte
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
25 g drojdie proaspata
1 lingurita de sare
40 g unt
1 litru de apa
3 linguri bicarbonat de sodiu
sare de mare, susan sau mac pentru topping

PREPARARE:

Amestecam drojdia cu cateva picaturi de lapte si zahar. O lasam sa dospeasca cam 10 minute. Turnam apoi maiaua peste faina, adaugand si restul de lapte, sare si unt. Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se va lipi de maini.

Il lasam intr-un loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pe o suprafata presarata cu faina intindem cu mana bucati de aluat pe care le rulam astfel incat sa obtinem un cilindru lung de aproximativ 20cm si gros de 2-3 cm.
Formam covrigii si ii punem pe o tava pe care o dam la frigider pentru 30 de minute.

Punem la fiert 1 l de apa cu 3 linguri de bicarbonat si fierbem covrigii pe rand 30 de secunde. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii scurgem si apoi presaram sare grunjoasa, mac sau susan. Ii punem pe hartie de copt, fara sa ungem hartia.

Coacem covrigii la 220°C pentru 15-17 minute, pana devin maronii deschis.


Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *