Pui umplut cu ciuperci

4 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Pui umplut cu ciuperci. Pentru inceput calim ceapa, pieptul de pui si ciupercile – toate tocate marunt. Le vom cali pana scade zeama lasata de carne si ciuperci.

INGREDIENTE:

1 pui mare
150 g unt
2 l supa de pasare
60 ml vin alb
sare
piper

Pentru umplutura:
100 g piept de pui
200 g ciuperci
1 felie de paine muiata in lapte
1 ceapa
50 ml ulei
1 lingura de vodca
2 oua
cateva fire de marar tocate
sare
piper

PREPARARE:

Pentru inceput calim ceapa, pieptul de pui si ciupercile – toate tocate marunt. Le vom cali pana scade zeama lasata de carne si ciuperci.

Adaugam felia de paine, ouale, mararul si o lingura de vodca. Vom condimenta cu sare si piper.

Pregatim puiul pentru umplut. Dupa ce introducem umplutura cu ciuperci coasem deschizatura cu ata si il punem intr-o oala cu supa de pui.

Il vom fierbe aproximativ 10 minute in clocot. Apoi il scoatem si il punem intr-o tava incapatoare. Il stropim cu unt topit, adaugand in tava vin si 100 ml din supa in care a fiert. Acoperim puiul cu o folie de staniol si il dam la cuptorul incalzit la 180°C pentru aproximativ o ora. Din cand in cand vom mai scoate puiul din cuptor si il stropim cu sos. Daca acesta scade prea mult mai adaugam putina supa. Scoatem folia de aluminiu cu 20 de minute inainte sa fie gata pentru a lasa puiul sa se rumeneasca.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. E cat un „broscozaurus”, dar cred ca e excelent la gust, ca de aratat e minunat si, ce sa mai spun de ingrediente.
    Am sa-l incerc cat de repede, ca Doamne papilele mele gustative fac scandal !
    Esti o diva cu adevarat in bucatarie !!!!
    Sa ai spor la treaba si sa ne mai incanti cu asemenea minunatii !!!

  2. No…..asta-i musai de incercat !
    Dar cu..vodca ? Vrei sa ma imbeti…sau sa ametesti puiul ?
    Inca o idee excelenta de la Cristinica mea !
    Multumesc si te tzuc cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *