Mini cozonaci cu nutella

13 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Mini cozonaci cu nutella. Un cozonac pufos plin cu ciocolata…intr-o forma de briosa, poate genera dependenta. Trebuie sa il incercati si va veti convinge!

Un cozonac pufos plin cu ciocolata…intr-o forma de briosa, poate genera dependenta. Trebuie sa il incercati si va veti convinge!

INGREDIENTE:
(pentru 36 buc.)

1 kg faina
500 ml lapte
1 pachet de unt/margarina
50 g drojdie
400 g zahar
200 g nutella
1 plic zahar vanilat
5 oua
1 praf sare
2 linguri zeama de lamaie
coaja la o lamaie
1 lingura esenta de rom

PREPARARE:

Pentru prepararea aluatului procedam pas cu pas ca in reteta cozonacului cu nuca.

Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min. Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja de la lamaie si amestecam. Batem si albusurile pana devin o spuma tare.Turnam apoi laptele foarte cald peste galbenusuri si omogenizam compozitia.

Punem maiaua in faina si amestecam. Incorporam cate putin galbenusurile cu lapte, apoi albusul batut spuma si la sfarsit esenta de rom. Cat timp amestecam aluatul punem untul sa se topeasca. Turnam apoi untul topit si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Presarm putina faina, acoperim vasul cu un prosop si il tinem intr-un loc cald pana creste in volum (cel putin dublu).

Impartim aluatul in 2 sau 3 bucati, si il intindem pe o planseta unsa cu ulei sau unt topit. Peste acesta vom pune ciocolata topita sau nutela.

Punem cozonacul in forme de briose (mai mari) si il lasam inca 10-15 minute sa creasca.

Dam cozonacii la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute. Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu ou si pudram cu zahar.

Pofta buna!

Iata-i pregatiti si de Roxana:

minicozonaci-bratu-roxana-alexandra

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Fabulosi de buni si relativ simplu de facut !!!
    Cu o singura rectificare trebuie cam 1.300kg faina si 400 gr nutela !!!!

  2. Acesti fabulosi mini cozonacei am ajuns sa-i fac o data pe saptamana indiferent de gradele din termometru.Fac jumatate de portie si imi ies cam 12 bucati,in forme din acelea de unica folosinta din aluminiu.Dar saptamana trecuta surpriza mare,pregatisem toate ingredientele am scos drojdia de bere din congelator si desi era in termen era mucegaita.Am luat la rand toate cubuletele si evident ca toate erau mucegaite.Noroc ca am gasit 2 pliculete de drojdie uscata Dr.Oetker (am pus 1 si jumatate) dar am avut mari emotii ca s-a dat toata reteta peste cap ne mai facand maiaua deoarece pe aceasta scrie ca nu se dizolva si se pune direct in faina dupa care se lasa 15 minute.Dar tin sa va spus ca parca au iesit mai buni ca niciodata.Asa ca aviz amatoarelor se poate inlocui drojdia cubulet si cu cea uscata cu toata increderea.Pupici si la cat mai multe bunatati !!!!

  3. Si cand copilasul iti spune : „Mami cozonaceii cu Nutela sunt mai buni si decat Barni „,atunci chiar ca un compliment mai mare ca asta nu poate exista si ii fac cu si mai mare drag !!!

    1. Nici nu stii cat de tare ma bucura ca ii plac cozonaceii acestia!!!! Daca timpul imi va permite sper ca in septembrie-octombrie sa ma mai multe retete speciale pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *