Supa de pui cu taitei

10 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Supa de pui cu taitei. Supa de pui cu taitei. Cum se face supa clara de pui? Cum se fierbe puiul? Cand se adauga legumele in supa?

Supa de pui cu taitei. Cum se face supa clara de pui? Cum se fierbe puiul? Cand se adauga legumele in supa?

Una din supele pe care copiii le adora este aceasta. Cunoscuta din cele mai vechi timpuri drept un remediu eficient impotriva racelilor, supa de pui este indicata si in curele medii pentru slabit.
Este atat de usor de facut, incat vei avea timp si pentru tine, nu vei sta prea mult in bucatarie.

INGREDIENTE:

1 kg carne de pui
3 morcovi
1 pastarnac
1 telina -radacina
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1/2 dovlecel mic
sare
piper
patrunjel verde

PREPARARE:

Curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele si le adaugam si pe acestea.

Cand carnea si legumele sunt fierte luam supa de pe foc si o strecuram. Carnea si legumele le putem folosi la alte preparate (salate, pilaf, etc).

Taiteii (preparati in casa sau cumparati) ii punem sa fiarba in apa clocotita cu sare 10-15 minute. Ii bagam apoi sub un jet de apa rece, ii scurgem si ii mai fierbem cu supa inca 3-4 minute.

Servim supa fierbinte cu patrunjel verde. Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Cat sa acopere puiul + 2-3 degete peste acesta. Daca se evapora prea mult, completam in timp ce fierbe cu 250 ml apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *