Soricei de ciocolata

7 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Soricei de ciocolata. Topim ciocolata in baine-marie. Cand o luam de pe foc adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

INGREDIENTE:

(20 bucati)
300 g ciocolata lapte
3 linguri smantana
300 g biscuiti macinati
1 lingurita de rom

Pentru decor:
fulgi de migdale
50 g cacao
50 g biscuiti macinati
bomboane dantelate (candy laces) – le gasiti la IKEA

PREPARARE:

Topim ciocolata in baine-marie. Cand o luam de pe foc adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Incorporam apoi biscutii macinati, continuand sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

In acest momnet incepem sa ne simtim copii care se joaca cu plastelina: luam din compozitia obtinuta cate o lingura, o modelam in mana ca o bila pe care o vom tuguia un pic apoi. Acesta va fi botul soricelului.

Formele obtinute le tavalim printr-un amestec de biscuiti macinati si cacao. Cu un bat de chibrit gaurim in partea rotunda si punem codita, iar cu scobitori gaurim locul unde punem urechile. Ochii pot fi desenati cu creioane decorative sau cu bombonele.

Distractie placuta la preparat soricei de ciocolata!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Cu siguranta lor le va placea, doar ca mi-a luat cam o ora sa ii modelez si sa ii ornez. Te pup si daca faci ceva trimite-mi si mie o poza sa vad cum a iesit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *