Briose cu mere si morcovi

15 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Briose cu mere si morcovi. Briosele cu mere si morcovi sunt indragite de toata lumea, dar cel mai mult de copii pentru  atat pentru gust si aroma, cat pentru si textura acestora.

Briosele cu mere si morcovi sunt indragite de toata lumea, dar cel mai mult de copii pentru  atat pentru gust si aroma, cat pentru si textura acestora.

Aceste briose cu mere si morcovi sunt extrem de savuroase, moi si pufoase, iar pregatirea lor este extrem de simpla.

Desi aceste prajiturele nu sunt spectaculoase ca aspect, cu siguranta nu vor apuca a doua zi.

Au textura umeda si placuta, se fac usor si rapid, de obicei ca modalitate de a recicla fructe si legume ramase prin frigider, din dorinta de a nu arunca mancarea.

Alte retete de briose cu mere:

Mai multe retete de briose gasesti daca apesi pe acest link. 

Termenul cel mai folosit pentru acest desert este de briosa, desi acesta in cursurile de cofetarie/patiserie este un desert realizat cu aluat dospit (cu drojdie).

Termenul corect este muffins. Daca tot am imprumutat formele si modalitatea de gatire am putea sa le spunem muffins cu mere si morcovi.

Pana va hotarati cum le veti numi, va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru briose cu mere si morcovi.

INGREDIENTE:

(pentru 6 bucati)

1 morcov (potrivit ca marime) ras
1 mar ras
90 g faina
2 linguri nuca macinata
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt (5g)
1 varf cutit de sare
1 ou
60 g zahar
2 linguri de lapte
1 lingura ulei

PREPARARE:

Intr-un bol am amestecat ingredientele solide: faina, nuca, sare, praful de copt si scortisoara.
In alt vas am amestecat oul si zaharul pana si-au dublat volumul si au devenit o spuma mai deschisa la culoare.

Am adaugat laptele si uleiul si am mixat putin.

Am pus peste  compozitia cu ou marul si morcovul rase, apoi am incorporat ingredientele solide.

Am turnat compozitia in formele de briose, fara sa le umplu si le pus sa se coaca in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.

Le-am lasat sa se raceasca 5 minute in forme.

Pot fi mancate simple sau cu diverse toppinguri: de la zahar pudra pana la ciocolata topita sau diverse creme devenind astfel cupcakes.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube pentru mai multe retete simple si delicioase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna ziua!
    Pot renunta la ou sau il pot inlocui cu ceva? Vreau sa fac aceste briose pt un copil care nu are voie lapte,unt, oua 🙁

    1. nu am incercat sa inlocuiesc oul, dar am citit undeva ca 1 lingura amidon si 2 linguri apa pot inlocui un ou…In loc de lapte merge lapte de soia.

      1. Eu inlocuiesc oul cu o banana coapta bine. Drept e ca primeste un gust pronuntat de banane. Si printr-un proces de oxidare, probabil, se inchide la culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *